- hirdetés -

Drámai végjátékban zsebelte be a győzelmet a Zengő Alföld Orosházi KA. Az NB I/B-s női kézilabdacsapat vasárnap este a Tempo otthonában aratott 29-28-as sikert.

Már a találkozó előtt tudni lehetett, hogy szoros, kemény csata vár Morva Zoltán tanítványaira. Ezt rögtön a legelején bebizonyították a felek, az első tíz percben szorosan alakult a csata, majd a 12. percben már négy góllal lépett meg a hazai alakulat. A félidő közepén elégelte meg a látottakat Morva Zoltán, rendezte a sorokat és a pihenő végén el is kezdte a felzárkózást az Orosháza. Zavaczki Boglárka és Vörös Bettina találtaival a 23. percben kiegyenlítettek a vendégek, majd az új jobbszélső, Rácz Panna is bevette a Tempo kapuját, ezzel megszerezve az előnyt (11-12). A szünetben 14-14 állt az eredményjelzőn.

A folytatásban rohantak az eredmény után orosháziak. Egy, két góllal mindig a Tempo állt jobban, majd egyenlítettek a kék-fehérek. Ez így ment az 51. percig, amikor a rutinos lövő, Vörös Bettina szerezte meg ismét a vezetést. Az utolsó tíz percben megérkeztek a védések is, amelyek nagyon hiányoztak az első félidőben. Reszegi Eszter nagyon fontos hárításokat mutatott be, többek között ennek volt köszönhető, hogy az 58. percben Ludvig Krisztina ismét előnyhöz juttatta az övéit. Az izgalmak itt még nem értek véget.

Egy perccel a vége előtt hétméterest kaptak a hazaiak. Nagy-Blazsek Alexandra állt a büntetővonalra és nézett farkasszemet fiatal hálóőrünkkel. Kettejük párbaját Reszegi Eszter nyerte, majd a hátarlévő egy percet sikerült lehozni kapott gól nélkül. Így maradt a minimális előny, amivel megérdemelten zsebelte be a két pontot a Zengő Alföld Orosházi KA.

Morva Zoltán: Örülök annak, hogy végre a csapat az igazi arcát mutatta egy ilyen kiélezett mérkőzésen. Biztos vagyok benne, hogy Gyálról nem sokan távoznak majd két ponttal, emiatt rendkívül büszke vagyok a társaságra. Már két jó mérkőzést tudhatunk magunk mögött, a formánk felfelé ível, természetesen szeretnénk további győzelmeket aratni. Köszönöm a szurkolóknak, – különösen Csirkének – amiért mindig, minden körülmények között számíthatunk rájuk.

Tempo KSE – Zengő Alföld Orosházi KA 28-29 (14-14)
NB I/B-s női kézilabda-mérkőzés, Gyál, 60 néző.
Vezette: Gál László, Ludvig Benedek Dezső.
Orosháza:

Bálint – Ludvig 3, Vörös 5, Zavaczki 11, Ács, Kenyeres 2, Rácz 4. Cserék: Reszegi (kapus), Mikula, Kostyó 2, Gara 1, Petri 1, Jáhn, Baráth, Horváth B. Edző: Morva Zoltán.
A Tempo legjobb góllövői: Balog 8, Hegedüs 8.
Kiállítások: 2 perc, illetve 6 perc. Hétméteresek: 7/4, illetve 3/2.

Jövő héten hazai pályán folytatja a bajnokságot az orosházi alakulat. Az ellenfél szeptember 23-án, 16 órakor a debreceni U19-es csapat lesz.

Kiemelt kép: archív

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.