- hirdetés -

Folytatta a hagyományt a Rákóczitelepi Nyugdíjasok Érdekvédelmi Egyesülete. A kerek évfordulósokat köszöntötték, összesen nyolc tagot ünnepeltek szombaton délután.

Ahogy az lenni szokott, teljesen megtelt a Rákóczitelepi Nyugdíjasház közel 60-an gyűltek össze, hogy megünnepeljék az egyesület tagjainak születésnapját. Minden évben a 65, 70, 75, 80,85 és 90 éves tagokat ajándékozzák meg. Kasza Béláné, az egyesület elnöke elmondta, hogy idén összesen nyolc ünnepeltjük volt.

– Ilyenkor mindenkit külön-külön egy kis jelképes ajándékkal köszöntünk, majd közös ebéd, tombolahúzás, zene, tánc és beszélgetés követi. Idén nyolc tagunkat ünnepeljük, közülük 85 éves a legidősebb. Jó újra együtt lenni, hiszen a nyáron a kánikula miatt keveset tudtunk találkozni, pedig sok leszervezett programunk volt. Aktív, összetartó közösség vagyunk – árulta el Kasza Béláné.

Fotó: Nagy Kristóf

A jeles eseményen Dávid Zoltán polgármester is köszöntötte a megjelent tagságot.

– Ilyenkor a legfontosabb, hogy mindenki felejtse el a gondokat. A lényeg, hogy együtt vagyunk. Ha valaki haragszik a másikra, felejtse el, hiszen az élet túl rövid ahhoz, hogy haraggal töltsük el. Segítsük, figyeljünk egymásra, de úgy gondolom, hogy ez az összetartó közösség ilyen – fogalmazott Dávid Zoltán polgármester, megköszönve mindenki munkáját, akik nélkül nem jöhetett volna létre a szeptember 16-ai összejövetel.

A beszédek után köszöntötték az ünnepelteket, majd végül Dávid Zoltán polgármester köszöntötte Kasza Bélát és feleségét közelgő házassági évfordulójuk alkalmából. A szerelmespár már több mint ötven éve boldogítja egymást.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.