- hirdetés -

Még múlt pénteken este NB II-es bajnokot, a dél-keleti csoport 2023-as győztesét fogadta a CSIKO együttese. A vendégek tartalékosan érkeztek és hazai csapatból is többen hiányoztak, de végül az orosházi fiatalok a második részben fordítani tudtak fáradni látszó törökszentmiklósiak ellen.

Ezen az estén a másodedző, Németh László ült le a kispadra (Héjja Ádám társával Kónya Balázzsal a Budai Farkasok – Mezőkövesd NB I/B-s mérkőzést dirigálta játékvezetőként), aki úgy foglalta össze a mérkőzést, hogy két teljesen ellentétes félidőt játszottak.

– Az első játékrészben nagyon lassú kézilabdát játszottunk, tele taktikai és technikai hibákkal. A második félidőben már összeszedte magát mindenki és elkezdtünk kézilabdázni úgy, ahogy tudunk. Nem lesz ennyi időnk a bajnoki meccseken, hogy megtaláljuk önmagunkat. Gratulálok a srácoknak, mert volt tartásuk és megmutatták, hogy hogyan tudnak küzdeni egymásért és a nézőkért – értékelt.

Az első félidőben még a Törökszentmiklósi Székács kézilabdázói vezettek három góllal, a fordulás után azonban kilencgólos orosházi siker született.

CSIKO SE Orosháza – Törökszentmiklósi Székács KE 37-28 (14-17)
CSIKO SE: Pajkó – Pásztor M., Nagy Kristóf, Fábián, Pásztor Á., Borbély, Lászlai. Cserék: Árgyelán, Paulik (kapusok), Andrikó, Farkas S., Nánási, Nadicsán, Lukács, Gál. Mb. edző: Németh László.

A törökszentmiklósiak elleni mérkőzés egyben főpróba is volt a bajnoki szezon előtt, hiszen szeptember 10-én vasárnap 18 órakor számukra is elrajtol az NB II-es pontvadászat az Eötvös-csarnokban. Az orosházi kézilabdázók a Mezőtúr együttesét fogadják majd. A találkozó előtt a vezetőedzőt, Héjja Ádámot kérdeztük.

– A tavalyi NB II dél-keleti csoportjának második helyezettje látogat el hozzánk a hétvégén. A papírforma alapján feljutó csapatként lehet, hogy nem mi vagyunk az esélyesek, de hiszem, hogy a csapat szép eredményt tud produkálni és már most hétvégén meg tudjuk mutatni a szurkolóknak mire is vagyunk képesek. Szeretettel várjuk a szurkolókat, s mi azon leszünk hogy egy jó mérkőzést lássanak – nyilatkozta.

Kiemelt képen: A CSIKO játékosa, Andrikó Ádám lő kapura az edzőmérkőzésen (Fotó: CSIKO SE honlapja)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.