- hirdetés -

Nem sikerült a hazai pontszerzés, a vendégek rutinja három pontot ért.

A Békés vármegyei II/A osztály 2. fordulójában hazai pályán fogadta a Rákóczi a Békésszentandrási HMSE csapatát. A nyitó fordulóban balszerencsés vereséget szenvedett Bodzás Ádám csapata Dobozon, ahol a 90. percben kapott góllal szenvedtek 2-1-es vereséget.

OMTK-Rákóczi – Békésszentandrási HMSE          0 – 2        (0 – 1)

Orosháza, 70 néző. Vezette: Bozó Norbert (Petrovszki Péter, Dombi Ákos).

Rákóczi: Salka – Szokolai, Buzai, Polacsek (Bok), Janicsek, Berta, Csőke (Szabó T.), Dobi (Kocsis), Halász, Valach, Szűcs K. Edző: Bodzás Ádám.

Békésszentandrás: Wéber – Szebegyinszki, Olasz István, Pecznik, Balázs, Szűcs D. (Szécsi), Lós (Aszódi), Balogh M., Virág (Farkas M.), Sztricskó, Kozák. Játékos-edző: Lós István.

Gólszerzők: Szűcs D. (28.), Virág (73.).

Az első félidőben a csapatok többnyire a támadásvezetésre helyezték a hangsúlyt, ezért a fellazult védelmek ellen mindkét gárda több helyzetet alakított ki. Hazai oldalon Csőke, majd Dobi hagyott ki ígéretes helyzetet, a másik oldalon Lós 11-esből sem talált a kapuba, de ehhez Salka remek reflexe is kellett. A 28. percben Virág jobb oldali lapos beadását a berobbanó Szűcs belsőzte az ötösről a hálóba, 0-1. A második játékrészben beszorította ellenfelét a Rákóczi, de a kapu előtt elfogyott a tudomány. A vendégek remek védekezéssel hárították a sorozatos veszélyt, és gyors kontrákkal operáltak.  Az 57. percben Balogh lőtt nagy helyzetben a kapusba. A 73. percben egy újabb gyors akció végén Virág rúgta a labdát  a léc alá, 0-2. A 90. percben Janicsek megkapta második sárga lapját, majd a pirosat.

Czollner Gábor megbízott edző: – A rengeteg kihagyott helyzet ismét megbosszulta magát. Jó úton járunk, de még tanuljuk a felnőtt futballt.

Lós István, játékos-edző: – Többször lezárhattuk volna a mérkőzést, de elől sajnos ma pontatlanok voltunk. A nagyobb rutinunk meghozta a három pontot.

Az OMTK-Rákóczi szeptember 2-án Kondoroson lép pályára.

Fotók: Somogyi Martin

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.