- hirdetés -

Három korosztálynak szervezett az elmúlt héten felkészülési tornát az Orosházi Női Kézilabda Club. A hetet az U17-es lányok nyitották, majd az ünnepi hétvégén az U19-es, valamint a felnőtt női kézilabdázók léptek pályára.

Az egyesület életében már komoly hagyománya van annak, hogy a nyár végén, a bajnokság startjához közeledve hazai pályán szervez rangos felkészülési tornát. Ezt idén sem hagyták ki, ráadásul még bővült is, hiszen az ifi és felnőtt korosztályok után csatlakoztak a serdülők is.

– Mindig erős mezőny gyűlik össze, ez most is így volt. Mind a szakmai, mind a szervezést, illetve Gyopárosfürdőt illető visszajelzések is pozitívak voltak. Biztos vagyok benne, hogy a csapatok közül többel találkozhatunk majd jövőre is ezen a tornán, ráadásul viszik Orosháza és a fürdő jó hírét is, hiszen kellemes környezetet tudtunk biztosítani a felkészülésükhöz – fogalmazott Dancsó Attila, a klub elnöke.

A hetet a serdülő csapatok küzdelmeivel indították augusztus 16-án. A hat csapatot két csoportra osztották, ahol körmérkőzéses rendszerben vívtak egymással, majd másnap a helyosztók következtek. A hazai gárda szerdán mindkét meccsét megnyerve döntőbe jutott, ahol már nem bírt ellenfelével, a Szent István SE gárdájával, így a második helyen zártak.

A lány U19-es, valamint a női felnőtt mezőnyét egyaránt nyolc-nyolc együttes alkotta. Mindkét esetben párosításokat sorsoltak, így a három nap alatt egy-egy mérkőzést játszottak. Nagy Ferenc tanítványai legyőzték a PEAC gárdáját, majd vereséget szenvedtek a Hajdúnánástól és az Érdtől, így a negyedik helyen fejezték be a megmérettetést.

Az U19-es csapat (Fotó: Horváth Bence)

A felnőttek az NB II-es Mohács ellen nyitottak, ahol ugyan gyengébb játékot produkáltak, de ötgólos győzelmet arattak. Másnap várhatóan az NB I/B-s mezőny egyik legerősebb együttese, az Érd várt Morva Zoltán tanítványaira. Ugyan már sokkal jobb teljesítményt nyújtottak az orosháziak, de végül hétgólos vereséggel ért véget. Augusztus 20-án így a harmadik helyért, a Gárdony-Pázmánd NK jött szembe. Három perccel a vége előtt háromgólos hátrányban voltak a kék-fehérek, de ezt a lefújásig ledolgozták, majd hétméteresekkel megszerezték a harmadik helyet.

– A Gárdony elleni mérkőzés a szív diadala volt. Többen nem tudták vállalni a játékot, de aki felkerült a pályára, szívét, lelkét kitette és megszereztük a harmadik helyet – fogalmazott Morva Zoltán, hozzátéve, hogy összességében elégedett a három nap alatt nyújtott teljesítménnyel.

Az NB I/B-s felnőtt csapat (Fotó: Horváth Bence)

Az eredményhirdetésen a kupákat és az okleveleket Dávid Zoltán polgármester adta át. A városvezető miután gratulált az elért eredményekhez kifejezte reményét, hogy jól érezték magukat ebben a pár napban Orosházán és Gyopárosfürdőn és bízik benne, hogy visszatérnek később vendégként is.

Az U19-es felkészülési torna végeredménye:

  1. SZISE
  2. Hajdúnánás SK
  3. Érd
  4. Oxxo Energy Orosházi NKC
  5. Vasas SC
  6. PTE-PEAC SIPO
  7. VS Dunakeszi
  8. Szigetszentmiklós NKSE

A torna gólkirálynője: Kasnya Krisztina (Szigetszentmiklós NKSE)
A torna legjobb kapusa: Szemző Csillag Virág (SZISE)
A torna legtechnikásabb játékosa: Csépke Eszter (Hajdúnánás SK)

A felnőtt felkészülési torna végeredménye

1. Érd

2. SZISE-Bamba Marha

3. Orosházi KA

4. Gárdony-Pázmánd NK

5. PTE-PEAC SIPO

6. Hajdúnánás SK

7. Mohács TE 1888

8. PC Trade Szegedi NKE

A torna gólkirálynője: Dávid-Azari Fruzsina (Érd)

A torna legtechnikásabb játékosa: Zavaczki Boglárka (Orosháza)

A torna legjobb kapusa: Imre Szofi (Érd)

Az NB I/B-s bajnokság szeptember 2-án indul, a női kézilabdázók Szigetszentmiklóson kezdenek.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.