- hirdetés -

A Rotary Klub orosházi szervezete egy Kneipp ösvényt épített meg a Móricz óvoda udvarán. A tipegő talpak ösvénye nem csak a gyerekek szórakozását, de egészséges fejlődésüket is szolgálja.

Csütörtök reggel nézhettük meg a városunkban eddig egyedülállónak számító, újonnan épült, száraz Kneipp ösvényt a Rotary orosházi szervezete volt elnökével, Kormányos Károllyal. Mint elmondta, az ötlet és a kivitelezés még az ő elnöksége alatt formálódott.

A klub orosházi tagjai a kétkezi munkából is kivették a részüket… (Fotó: Rotary Club Orosháza)

– Az országban már több helyen van ilyen Kneipp ösvény, száraz és vizes formában is, de Orosházán még eddig nem volt. Az ötletet én tártam a klub elé, akik partnerek voltak benne. Az óvoda is örömmel fogadta a lehetőséget és így a nyári óvodai szünetben meg is tudtuk valósítani. A klub orosházi tagjai közül többen segítettünk kétkezi munkával is a megvalósításban Nádasdi Zoltán kivitelező mellett – tájékoztatott Kormányos Károly.

… és persze ki is próbálták az elkészült részeket. (Fotó: Rotary Club Orosháza)

A Tipegő talpak ösvénye a gyerekek szórakozása mellett több egészségügyi előnnyel is szolgál. A különböző felületeken mezítláb kell végig sétálni. Jó hatással van a láb vérkeringésére, az érfalak megerősödésére, javítja az egyensúly érzéket, jótékony hatással van a helyes testtartásra, és segít a lúdtalp, illetve különböző gerinc deformitások megelőzésében. A tematikus ösvény a talp reflex zónáit masszírozza, stimulálja, így az egész szervezetre jótékony hatást gyakorol.

Mint tudjuk a Rotary Klub Orosházi szervezeténél nem egyedülálló dolog az ehhez hasonló önzetlen segítés. Megtudtuk, hogy a jelenlegi elnökség is készül hasonló meglepetéssel.

Kiemelt kép: Somogyi Martin

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.