- hirdetés -

A Petőfi Művelődési Központ az elmúlt évek hagyományainak megfelelően augusztus 12-én is megrendezte az orosházi gyerekek és szüleik egyik kedvenc rendezvényét az Árpád-kertben. Az állandó programok mellett előadásokkal, szórakoztató műsorokkal várták az esemény résztvevőit.

Délután 3 órakor vette kezdetét a Petőfi Művelődési Központ által szervezett Árpád-kerti Piknik, ami már évek óta visszatérő rendezvénynek számít Orosháza életében, hagyománnyá vált augusztusban. Az intézmény kulturális szervezője, Mikli Hanna elmondta, hogy idén a cirkusz tematikájával igyekeztek feldobni a rendezvényt, a programokat is ennek megfelelően szervezték meg.

Az előadásokat a Fly Girl’s Fitness csapata kezdte meg, majd a Guruló Cirkusz formáció örvendeztette meg egy bábelőadással a kilátogató gyerekeket és szüleiket, családtagjaikat. Sokak kedvence volt Pillár Napsugár és kutyáinak bemutatója, akik az elmúlt hónapok során számos versenyen vagy kiállításon vettek részt.

Ez az előadás volt Dénes Alexandra kedvence is, akit édesapja kísért el Orosházára.
– Láttuk, hogy lesz egy gyerekeknek szóló program itt Orosházán és eljöttünk ide, hogy megnézzük a különböző bemutatókat. Nem bántam meg, nagyon jól éreztem magam eddig, kipróbáltam a különböző cirkuszos játékokat és a kutyabemutató is nagyon tetszett. Később pedig remélem, hogy nekem is lesz lehetőségem felmenni a színpadra – mesélte.

A kutyás bemutatóval még nem volt vége a programoknak, hiszen előbb Misi bohóc szórakoztatta a vendégeket előadásával, majd este 6 órától egy filmvetítést tartottak a Művelődési Központban, ahol az Indiana Jones és a sors tárcsája című, frissen mozikba került kalandfilmet tekinthették meg a vendégek.

– A gyerekek természetesen maguk is megtanulhatnak különböző zsonglőr mutatványokat, de az ilyenkor szokásos arcfestés vagy kézműves foglalkozásokat is igénybe vehették a látogatók, akárcsak a szintén minden évben felállított ugrálóvárat. Szerencsére nagy sikere szokott lenni a programnak, egy családias hangulatú rendezvény, ami a közösséget is építi – tette hozzá Mikli Hanna.

Elmondta, hogy a következő hetekben és hónapokban is készülnek újdonságokkal az orosháziaknak, a gyermekszínházi és a felnőtt színházi produkciók egyaránt szervezés alatt vannak a Petőfi Művelődési Központban, hamarosan kiderül, kik azok a művészek vagy társulatok, akik az őszi időszakban a városba látogatnak majd.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.