- hirdetés -

Visszatért a harcos védekezés – ezt emelte ki Morva Zoltán az egri felkészülési találkozó után az orosházi női kézilabdázók vezetőedzője. Az NB I/B-s csapat kétgólos vereséget szenvedett.

Jó erőfelmérő várt a lányokra, hiszen az egyik bajnoki rivális, az Eszerházy SC fogadta az Orosházi KA együttesét. Ahogy mindig, küzdős, hajtós és jó iramú meccset hozott a két csapat összecsapása. Az első percek a hazaiakról szóltak, de szép lassan felvette a ritmust a vendégcsapat ezzel együtt a vezetést is megszerezte. A 12. percben 7-5-re, negyed óra elteltével 10-9-nél is jobban álltak, majd ez a különbség a szünetig sem változott.

A folytatásban sikerült meglépni, Zavaczki Boglárka szakította ki a gólzsákot, az irányító három gólt is szerzett a második félidő első perceiben, amivel a 36. percben már 21-18-ra lépett el az Orosháza. Itt nem állak le, Morva Zoltán most ismét látta azt a kemény védekezést, ami annyira jellemző volt együttesére az előző szezonban. Erre építkezve a 48. percben 28-23-ra is elhúztak. Az utolsó tíz perc azonban az egrieké volt, akik a lefújásig megfordították a találkozót, és 33-31-es sikert arattak.

Morva Zoltán: A korábbi cseretaktikát, hogy tízpercenként rotáltam a csapatot erre a meccsre már elhagytuk. Mindenki megkapta a lehetőséget, de azoknak szántam több percet, akik majd a bajnokságban is megoldó szerepet töltenek be. Ma azt a védekezést szerettem volna látni, amit az előző szezonban mutattunk. Ezt egy 45-50 percig megkaptam a lányoktól, ezzel elégedett voltam. Remélem, így is marad, mert a következő hetekben a támadójáték pontosításán és a gyors lerohanások tökéletesítésén lesz a hangsúly.

Eszterházy SC – Orosházi KA 33-31 (16-17)
Női kézilabda felkészülési mérkőzés, Eger, 100 néző.
Vezette: Dulai Ádám, Pisák Bence.
Orosháza:

Reszegi 1 – Ludvig 3, Baráth 3, Zavaczki 7, Mikula 1, Kenyeres 4, Horváth B 1. Cserék: Bálint 1 (kapus), Jáhn 1, Gara 1, Bedron, Vörös 3, Kostyó 1, Ács 2, Prozlik, Petri 2, Bíró. Edző: Morva Zoltán.
Az Eger legjobb góllövői: Kiser 6, Iván 5, Gazsovics 4, Babinszky 4.
Kiállítások: 8 perc, ill. 12 perc. Hétméteresek: 2/2. ill. 6/4.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.