- hirdetés -

Középkorú, vagy idősebb olvasóink talán emlékeznek még, hogy volt régen, a ’90-es években, egy orosházi helyi rádió. A régi Rádió 47 egyik zenei szerkesztője, Czédula Imre gondolt egy merészet és a neten újraindította az egykori helyi rádiót.

A régi földfelszíni sugárzás helyett a kor követelményeinek megfelelően az interneten szól szombat óta az orosháziak új helyi rádiója. Ez már nem a kertbe kirakott kisrádión szólal meg, hanem telefonról, laptopról, egy vezeték nélküli hangszórón adja a zenéket. Az új, helyi rádió megálmodójával és megvalósítójával, Czédula Imrével beszélgettünk.

– Az ötlet már vagy hat éve megszületett a fejemben, de csak most jutottam odáig, hogy a megvalósításhoz is hozzálássak. A zene az életem – ezt tudja aki ismer – imádom a jó zenéket hallgatni és diszkósként szolgáltatni is. Ez volt az egyik motiváció. Emellett volt bennem egy extra adag nosztalgia is, hisz a régi Rádió 47-et nagyon szerették az orosháziak. Mostanában nemigen találni olyan földi sugárzású rádiót, ami jó zenéket tol egész nap, mellette pedig a helyi vonatkozású dolgok is megtalálhatók a műsorban. Kézenfekvő volt az online tér felé fordulni, hisz ma, a fiatalok szinte csak itt élnek – mesél az előzményekről Czédula Imre.

A régi Rádió 47 egyik zenei szerkesztője: Ürge Zoltán (Fotó: Rádió 47)

Imre most érezte elérkezettnek az időt, egy internetes rádió elindítására. Mint mondja ez még csak az első verzió, a Rádió 47, 1.0. Tele jobbnál jobb zenékkel, Király Péter remek szignáljaival (Péter volt a régi rádió hangja is), óránként pedig helyi és országos vonatkozású hírekkel, Tóthné Nagy Andrea hangján.

– Ez most szombaton elindult, ha valaki beüti a www.radio47.hu-t és ott az oldalon rányom a play gombra, már hallgathatja is. Most próbálom felmérni a helyi igényeket és a későbbi verziót már ezek figyelembe vételével alakítjuk ki. Tervezek például helyi programajánlót is, meg még egy két dolgot, mint a szombatonkénti Top 47 slágerlista, de ezek majd csak később épülnek be az adásmenetbe. Azt próbálom elérni, hogy ez a rádió orosházi legyen és elsősorban az orosháziaknak szóljon – teszi hozzá.

Csak meg kell nyitni a honlapot és e gy klikk a play gombra (Fotó: pixabay.com)

Egyelőre úgy néz ki a műsor, hogy reggel héttől este nyolcig abszolút rádiós, hallgatható, fogyasztható zenék szólnak a nyolcvanas évektől napjainkig. Este nyolctól kezdődik egy mix műsor, a Night Club Radio Show, a hat állandó diszkós egyikével. Itt szolgáltatja a zenét Szeifert, Just-Inn, BalageJr, Czet-Lee, Berry Papa, és Frost Galaghan. Éjféltő reggelig pedig deep house zenékkel szórakoztatja a célközönséget, a 35-60 év közöttieket és a „mindenevőket”.

– Közben pedig folytatjuk a közvélemény kutatást, a helyi vállalkozókkal megbeszéljük a hirdetéseket és készül a Rádió 47 2.0. Nagyon remélem, hogy előbb-utóbb ezt az új formációt is, a régihez hasonlóan szeretni fogják az orosházi és a nem orosházi hallgatók. Visszahozni a múltat persze nem lehet, de hátha ez is népszerű lesz – zárja a beszélgetést a népszerű Czet-Lee.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.