- hirdetés -

Az orosházi Városi Képtárba látogattak el a kardoskúti Erzsébet-tábor gyermekei. A múzeumpedagógiai foglalkozáson megismerkedhettek a kiállítás anyagával, valamint megtudhatták, mitől lesz más egy életkép, egy csendélet és egy tájkép a művészetben.

Bolmányi Ferenc művein keresztül az absztrakt ábrázolással ismerkedhettek, Kass János grafikái pedig a különböző médiumok keveredését mutatta be a kardoskúti Erzsébet-tábor idei résztvevőinek. A foglalkozáson a huszonegy táborozó érzékenyen fogadta Müller Miklós szociofotóit, Csáki-Maronyák József, Boldizsár István és több más festő munkáin keresztül pedig a csendélettel, tájképpel, életképpel találkozhattak, valamint megtudhatták, mi a különbség a felsorolt művészeti tematikák között.

Miután a Kohut Béla alkotásaiból álló jelenlegi tárlatot is megcsodálták, a foglalkozás második szakaszában ők is megtapasztalhatták az alkotást. A gyerekek gyertyákat mártottak, miközben a környezettudatos életmóddal kapcsolatban szereztek új tudnivalókat. A nap zárásaként épp ezért a legkörnyezetbarátabb anyaggal, az üveggel és annak művészeti formájával is megismerkedtek Báthory Júlia országos szinten is egyedülálló üveggyűjteményén, üvegékszerein keresztül.

A Nagy Gyula Területi Múzeum igazgatója, Józó Tamásné kiemelte, a múzeum épületének felújítása alatt a Városi Képtár folyamatosan fogadja az érdeklődőket. Minden kedden, szerdán és pénteken 9 és 15 óra között, csütörtökön 10-től 18 óráig, szombaton pedig 9-től 13-ig. A múzeum honlapján rendszeresen ismertetik milyen kiállítás várható.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.