- hirdetés -

Még egy hónap sem telt a Szikhát Kutyamenhely felhívása óta, hogy ismét ivartalanítási akciót szerveznek, máris beteltek a helyek. A lehetőséggel összesen 134 család élt, így több mint háromszáz kutyát és macskát ivartalanítanak majd a következő néhány hétben.

Lezárult a jelentkezés a Szikhát Kutyamenhely és a PROJEKT PUSZTAHUNDE közös ivartalanítási akciójára. Az összes kupont kiosztották, a támogatásnak köszönhetően pedig több mint háromszáz állatot ivartalanítanak.

– Az akció még 2021-ben indult a német szervezet, a PROJEKT PUSZTAHUNDE segítségével. Szerencsére azóta minden évben meg tudjuk szervezni, így több mint ezer állatot ivartalanítottunk már az orosházi kistérségben – tájékoztatott Pukánszki Tamás, az Orosházi Állat-és Természetvédő Közhasznú Egyesület elnöke. – Kutyákból most kevesebb, összesen 129 állatot műtenek majd, míg macskákból 204-et. Utóbbi házikedvenc esetében sajnos egyre több az utcán élő kolónia, így az ivartalanítás ebben a tekintetben is pozitív. Mind kutyáknál és macskáknál megelőzhető, hogy növekedjen a kóbor állatok száma – hangsúlyozta.

A felesleges szaporulat mellett több, az állatok számára veszélyes betegség is megelőzhető a műtéttel. Kankutyák esetében ilyen a prosztatarák, szukáknál pedig a gennyes méhgyulladás, amelyek súlyos következményekkel, elhalálozással járhatnak. Az egyesület elnöke kiemelte, habár egyre többen figyelnek oda az ivartalanításra, mégis sok a kóbor állat. Éppen ezért szeretné, hogy hazánkban is nagyobb figyelmet, támogatást kapjanak a menhelyek.

A Szikhát Menhely idén még egy akciót tervez. Körülbelül egy hónap múlva ismét elindítják a jelentkezést a következő ingyenes lehetőségre.

Fotók: Horváth Bence

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.