- hirdetés -

Lejátszotta első mérkőzését az NB I/B-s orosházi női kézilabdacsapat. A Debrecen U19-es csapatát fogadták az Eötvös csarnokban Kenyeres Barbaráék. Morva Zoltán edző minden játékosának lehetőséget adott és több variációt is kipróbált.

Hatvan percen át futni – ezt kérte a csapattól Morva Zoltán vezetőedző a DVSC SCHAEFFLER U19-es gárda elleni edzőmérkőzés előtt. A szakember idén egy sokkal futósabb, gyorsabb kézilabdát játszó Orosházát szeretne látni a pályán, úgy véli ehhez a játékoskerete teljes mértékben alkalmas.

Futósabb csapatot képzelt el idénre Morva Zoltán (Fotó: Horváth Bence)

A kérést a találkozó első néhány percében tökéletesen kivitelezték Mikula Dóráék, hiszen öt perc játék után hat lőtt és nulla kapott gól állt a nevük mellett. Ezt követően rendezték a sorokat a fiatal hajdúságiak és a 15. percre már egyre olvadt a hazaiak előnye. Tíz percenként rotálta a játékosait az orosházi tréner. Mivel Baráth Berta és Vörös Bettina is kisebb sérüléssel bajlódik, így akadt bőven szabad játékperc a balátlövő poszton. Ennek a helyzetnek az egyik nagy nyertese Petri Ildikó volt, aki remekül élt ezzel a lehetősséggel. A fiatal játékos hat gólig jutott a találkozón. Két góllal tért vissza többek között vállműtétje után Gara Dorina, a nyári érkezők közül Kostyó Panni és Horváth Bíborka is követte az átlövő példáját. Viszonylag hamar váltotta a kapuban Bálint Annát Reszegi Eszter. A fiatal hálóőr is szép védésekkel mutatkozott be a hazai közönségnek. Az első játékrészben több labdát szerezve sikerült lerohanni az ellenfelet ezzel tartottuk a három-négygólos fórt, ami a szünetre kettőre olvadt.

Több variációt is kipróbáltak az edzőmeccsen (Fotó: Horváth Bence)

A fordulás után eljött a holtpont, a debreceniek Nagy Nóra vezérletével folyamatosan zárkóztak, majd a vezetést is megszerezték. A második félidőben több támadási és védekezési variációt kipróbált Morva Zoltán, ilyen volt például a nyitott védekezés is. Ezzel még voltak bőven gondok, ezt kihasználva a vendégek hat góllal megléptek. Az edzői kérést maximálisan betartva az utolsó percig futottak és hajtottak az orosházi lányok, így három gólra még felzárkóztak. Végül 36-33-as debreceni győzelemmel zárult az első felkészülési találkozó.

Morva Zoltán: A mérkőzés előtt azt kértem a lányoktól, hogy fussunk sokat, ez megvolt. A végeredmény abszolút nem számít, sőt az augusztus 20-ai tornáig nem is igazán vesszük figyelembe. A lényeg, hogy sok új variációt kipróbáltunk. Az látszik, hogy az út elején járunk. Megmutatkozott, hol kell fejlődni, ez a mérkőzés is sokat segített abban, hogy előre haladjunk. Bizakodó vagyok, mert a lányok nagyon motiváltan dolgoznak és tisztában vannak azzal, hogy milyen célokért küzdünk ebben a szezonban.

Orosházi KA – DVSC SCHAEFFLER U19 33-36 (17-15)
Női kézilabda felkészülési mérkőzés, Orosháza.
Vezette: Kovács Gergő, Papp Béla András.
Orosháza:

Bálint – Jáhn 2, Petri 6, Zavaczki 2, Mikula 2, Kenyeres 4, Bíró 1. Cserék: Reszegi (kapus), Ludvig 4, Kostyó 2, Ács 3, Horváth B. 2, Bedron 3, Prozlik, Gara 2. Edző: Morva Zoltán.
A DVSC legjobb góllövői: Nagy 14, Lakatos 6, Csamangó 5.
Kiállítások: 10 perc, illetve 4 perc. Hétméteresek: 4/3, illetve 7/7.

A következő edzőmérkőzést Gyálon, a Tempo KSE otthonában vívják. Hazai pályán augusztus 4-én, az NB I-es Békéscsabát fogadják az Eötvös csarnokban.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.