- hirdetés -

Nagyszabású, egész napos szórakoztatásra készül a szervező, Orosházi Lovas Egyesület, egy nappal a nemzeti ünnep előtt. Megtudtuk, milyen látványosságra készülhetnek a Bogárzóra kilátogatók.

Mint Kulik Ferenc, a lovas egyesület elnöke elmondta, augusztus 19-én szombaton mindent kamatostul be szeretnének pótolni, amiről a tavalyi felhőszakadás miatt lemaradt a közönség.

– Először is hosszú évek után ismét nemzetközi lesz a verseny a bogárzói pályán. Szerbiából és Romániából is érkeznek fogatok az ügető futamokra, de az is lehet, hogy a külhoni fogathajtók is bemutatkoznak. A nap gerincét a meghívott fogatok akadályhajtása adja. Póni, egyes, kettes és négyesfogat versenyt is tervezünk. Aki látott már ilyet, tudja, milyen fantasztikus látványt nyújtanak a négyesek, aki pedig eddig nem, annak ezt mindenképp látni kell. Nívós ügetőfutamokat tervezünk, melyen a Kincsem Parkból jól ismert lovak és hajtóik mérik össze tudásukat a külföldi fogatokkal és egymással. A galopp szakágat a rendkívül népszerű póni galopp két versenye és a tervek szerint két gazdaverseny képviseli. Hogy mindez még élvezetesebb legyen a közönség számára, meghívtuk a Kincsem Park sztár kommentátorát, Smulovics Zoltánt. Így nem csak a versenyek lesznek színvonalasak, de a futamok hangulata is – kezdi a versenyekkel Kulik Ferenc.

Színvonalas, nemzetközi ügetőfutamokon izgulhat a közönség (Archív fotó: OrosCafé)

Rendkívül fontos a jó hangulathoz a versenyek közti programok sokszínűsége, érdekessége. A tervek szerint ebben sem lesz hiány. Mindjárt a nap kezdetén bemutatkoznak az Orosházi Kutyakiképző Iskola növendékei, és oktatói. Érkezik majd – a tavaly elmaradt repülő show-t pótlandó – Vári Gyula műrepülő világbajnokunk és ígérete szerint egy lélegzetelállító műrepülő bemutatót láthat a verseny közönsége.

– Nem maradhat ki a programból a sztárvendég sem. Augusztus 19-én a mulatós zene egyik nagy sztárja, Jolly lép fel Bogárzón és egy fergeteges egyórás bulit ígér. Ha már a sztárok szóba kerületek, a maguk műfajában szintén ebbe a kategóriába tartoznak csikósaink, akik több alkalommal is látványos bemutatóval szórakoztatnak kicsit, nagyot egyaránt. Érkezik a méltán híres Puszta nyolcas, amelyet szintén két alkalommal láthat a közönség – sorolja a lovasegyesületi elnök.

Ez a puszta ötös. Hasonlót láthatunk majd, csak nyolc lóval (Archív fotó: OrosCafé)

Mindezek mellett lesz kirakodóvásár, étel, ital bőséggel és persze gondoltak a szervezők a gyerekekre is. Lesz ugrálóvár, arcfestés, játszóház, de különböző méretű lovakon lovagolhatnak, illetve sétakocsikázhatnak is a gyerekek.

Mindez augusztus 19-én, szombaton a bogárzói lovaspályán, reggel kilenctől egészen este hatig. A pontos és végleges programot természetesen közöljük az OrosCafén.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.