- hirdetés -

A múlt hétvégén Siófokon rendezték meg a Strandbirkózó Magyar Bajnokság harmadik fordulóját. A Balaton partján született eredményekkel kiegészítve, kihirdették az összetett magyar bajnoki címeket is.

Az Orosházi Spartacus Birkózó Klubot hat versenyző képviselte a harmadik, balatoni fordulón. A legifjabbak közt az U14-es korosztályban, a 45 kilósok közt indult és szerzett első helyezést Pusztai Márk. Ugyanebben a korcsoportban, de az 55 kilós súlycsoportban Bereczki-Varga Szilárd a harmadik helyen végzett. (Ebben a korosztályban nem hirdettek összetett magyar bajnokot, azt csak az U18-tól felfelé.)

A lányok U18-as korosztályában, az 50 kilogrammos súlycsoportban is orosházi győzelem született, Szűcs Letícia révén. Letti az első fordulón iskolai elfoglaltsága miatt nem tudott részt venni, de a soltvadkerti és a siófoki verseny megnyerésével így is kivívta az összetett magyar bajnoki címet. A +60 kilósok közt Balázs Renáta a harmadik helyen zárt és összetettben is a harmadik helyet szerezte meg.

Harmadik fordulós és összetett bajnoki címet is hoztak az orosházi birkózók (Fotó: OSBK)

Ugyancsak ebben a korcsoportban, de már a fiúk közt, a 60 kilóban indult Somogyvári Milán. Az orosházi versenyző az első két fordulón második helyeket szerzett és a siófoki győzelem ezzel együtt az összetett magyar bajnoki címet jelentette számára. Szűcs Csaba, a 80 kilósok versenyében bronzérmes pozícióban végzett a Balaton partján. Sajnos az előző két versenye gyengébben sikerült, így az összetettben nem állhatott fel a dobogóra.

A másik orosházi klub, Az Orosházi Birkózó Egyesület (OBE) kizárólag felnőtt korú versenyzőkkel szerepelt a siófoki versenyen. A 70 kilóban induló Molnár Tibornak köszönhetően a felnőtteknél sem maradt orosházi versenyző nélkül a dobogó. Az OBE kiválósága a második helyet szerezte meg súlycsoportjában és ezzel az összetettben is ezüstérmet ért el.

A további súlycsoportokban szereplők számára már nem hozott ennyi sikert a siófoki torna. A 80 kilós Fekete Bence negyedik, Hangyási Balázs ötödik helyen fejezte be a viadalt. Ugyancsak ötödik helyen zárt a 90 kilósok versenyében Albert Viktor.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.