- hirdetés -

A hét sportolója sorozatunk e heti választottja a küzdősport, közelebbről a kyokushin karate révén szerzi a szebbnél szebb eredményeket maga, egyesülete, városa számára. A legutóbbi, Szolnokon rendezett világkupán is dobogóra állhatott Alzubi Alhasan.

A városszerte szeretett és népszerű Ali doktor, (Alzubi Ali) második gyermeke 2008-ban született. Egy egyetemista nővére, egy húga és egy öccse van. A családban a szülők nagy fontosságot tulajdonítanak a sportnak. Alhasan számára olyan sportot szerettek volna választani, amely nem csak a testet, de a szellemet, a személyiséget is fejleszti és amelyet hosszan űzhet a fiú.

– Négyéves koromban választottam a kyokushint és örülök, hogy erre esett a választás. Egyrészt sikerekkel ajándékozott meg, amellett folyamatosan látom a fejlődést és még a kemény edzéseket is szeretem. Hatévesen vettem részt az első versenyeimen. Ekkor még csak formagyakorlatban álltam tatamira. A küzdelem csak később, 11 éves korom után jött. Kata-ban (formagyakorlat) két Európa-bajnoki ezüstérmem van, küzdelemben Európa-bajnoki második helyet és egy világkupa bronzot sikerült szereznem. Szüleim a legnagyobb szurkolóim, mindig ott vannak a versenyeimen. Anya persze félt is, de ez, azt hiszem, így van jól. Nagy erőt adnak számomra – sorolja a fiatal karatéka.

A technika már szép. Alhasan sokat edz, hogy elérje céljait (Fotó: Somogyi Martin)

Alhasan a Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola diákja volt, majd a Táncsics gimnázium nyolcosztályos kis gimnáziumába iratkozott át, most pedig felvételizett a gimi biológia-kémia tagozatára. Mint mondja nagyon jól érzi magát a gimiben, a karate teremben pedig egy befogadó, egymást tisztelő és segítő közösséget talált, ahol minden adott a fejlődéshez és amelyet második otthonának tekint. Mestere, shihan Zsiga Zsolt szerint, a vadhajtások nyesegetése mellett – ami az edző feladata – Alhasannak minden képessége meg van ahhoz, hogy nagy versenyző váljék belőle.

A szolniki világkupa orosházi sikercsapata (álló sor,bal old.: Alzubi Alhasan) (Fotó: Horváth Bence)

– A közelebbi célom, hogy dobogóra állhassak Várnában, a KWU. világszervezet decemberi világbajnokságán. Ennek érdekében most heti tíz edzéssel készülünk. Kiváló mesterem és jó edzőpartnereim vannak, sokat tudok gyakorolni, de kell is, mert nagyon kemény ellenfeleim lesznek. A távolabbi célom az, hogy a karatéban világszerte ismert nevet szerezzek magamnak – avat be terveibe, céljaiba Alzubi Alhasan.

Az eddigiek azt mutatják, hogy Alhasan jó úton indult el céljai felé. Reméljük messze jut el ezen az úton.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.