- hirdetés -

A nagy hőségben az utakon folyamatosan melegaszfalt-javítási munkálatokat végeznek a Városüzemeltetési Zrt. munkatársai. Július 19-én a Könd utcán, a Platán ABC környékén dolgoztak.

A szakemberek napi szinten igyekeznek kihasználni a kedvező időjárási körülményeket, mivel az nagymértékben befolyásolja a munka ütemét. Ebben a szezonban 15 napon át végeztek aszfaltozási munkálatokat, összesen 72 tonna melegaszfaltot dolgoztak be annak érdekében, hogy a város útjai biztonságosabbá váljanak. Eddig főként a Szőlő körút, valamint a Könd utcán dolgoztak, július 19-én a Platán ABC mellett javítottak ki egy hibás szakaszt.

Fotó: Somogyi Martin

– Emberfeletti munkát végeznek a kollégák, akik a hőségben is folyamatosan látják el a feladataikat. Ilyenkor természetesen gondoskodunk a megfelelő vízpótlásról is. Az aszfalt javítási munkálatok tervezésekor fontos szempont az alkalmazottak jóléte, ezért igyekszünk olyan feltételeket biztosítani számukra, hogy a lehető leghamarabb végezzenek egy-egy helyszínen – nyilatkozta Benkő Ferenc, az Orosházi Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt. vezérigazgatója, hozzátéve, hogy néhány esetben ez nem csak rajtuk múlik, ugyanis előfordul, hogy a szarvasi üzem – ahonnan az aszfaltot szerzi be a VÜRT – csak késve tudja teljesíteni a megrendelést.

A vezérigazgató elmondta azt is, hogy a VÜRT az utak állapotától függően, amennyiben szükséges önkormányzati támogatás átcsoportosításával, illetve plusz források bevonásával további szakaszokat újít fel a következő időszakban is.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.