- hirdetés -

A héten tartotta meg nyári napközis sporttáborát a CSIKO SE egyesülete, melynek 33 aerobik versenyző és 43 kézilabdázó palánta szavazott bizalmat. A foglalkozások során az edzések, a mozgás mellett közös programokat is szerveztek a résztvevőknek, a kézilabdázókat pedig a sportág klasszis játékosai is meglátogatták.

A CSIKO sportolói közül az aerobikosoknak volt már nagyobb tapasztalatuk a nyári táborok megszervezésében, ők idén már a hetedik alkalommal tartották meg a közös foglalkozásokat. Vezetőedzőjük, Németh-Csiki Rebeka elmondta, hogy ilyenkor más sportágakkal is megismerkednek a gyerekek, de a fő hangsúly természetesen az aerobikon marad, már csak azért is, mert nemzetközi versenyre is készülnek a következő időszakban.

– Napi hármat edzenek a gyerekek, ezeknek van nyújtással telő része, alapozás, valamint erő- és állóképesség fejlesztés is. A kemény felkészülés mellett persze nagy hangsúlyt fektettünk arra, hogy jól érezzék magukat, ezért a foglalkozások mellett a közös programok sem maradhattak el, de ez a pár nap most úgymond nem a nyaralásról, hanem a sportról szólt – árulta el a vezetőedző egy testvérével, Csiki Saroltával közösen tartott tréning során.

A CSIKO egyesülete idén sporttáborként szervezte meg foglalkozásait, hiszen az aerobik versenyzők mellett a kézilabdázók is ekkor tartották meg játékos edzéseiket. Németh László hozzátette, összesen majdnem 80 gyermek vett részt a táborban, akiket a sportágaknak megfelelően kettéosztottak, de igyekeztek közös programokat is szervezni nekik, például Gyopárosfürdőn.

– A kézilabda esetében természetesen csak az Eötvös-csarnokban gondolkodhattunk, itt pedig szintén kettéosztottuk az óvodás korúakat és az iskolásokat, de a cél mindkét korcsoport esetében az volt, hogy megszeressék a kézilabdát. Nem feltétlenül csak egyesületi tagoknak hirdettük meg, bárki csatlakozhatott a foglalkozásokhoz, akit érdekelt. Hagyományt akarunk teremteni a sporttáborral, sőt azt is reméljük, hogy jövőre már nem csak egy időpontban tarthatjuk meg ezeket az edzéseket – tette hozzá.

A hét folyamán kedden például az Orosházi Mályvavirág Pont volt a sporttábor vendége. Farkas Atilláné és Ádászné Szabó Ágnes az egészségmegőrzésről és a szűrővizsgálatok fontosságáról beszélgetett a gyerekekkel – természetesen a korosztályuknak megfelelő játékos és kreatív formában. A S.W.A.T. Orosházi Airsoft Egyesülettől Nagy Nándor military stílusú edzést is tartott a gyerekeknek Gyopárosfürdőn.

A negyedik nap is bővelkedett élményekben, hiszen az edzések mellett meglátogatták a Máltai Játszóteret, Németh László és Balogh Zsolt meghívására pedig szintén csütörtökön érkezett meg a Tatabánya kiváló, sokszoros válogatott játékosa látogatott Orosházára és mesélt az életéről, karrierjéről.

Ilyen téren az utolsó nap is tartogatott meglepetéseket, hiszen az orosházi származású Varsandán Milánt is vendégül látták, valamint Győri Mátyás és Zdolik Bence is megérkezett.

Az egész heti munkát végül egy közös családi délutánnal koronázták meg.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.