- hirdetés -

Hivatalosan is elindult a 2023/2024-es NB I/B-s bajnoki idény, az első edzést július 12-én vezényelte le Morva Zoltán vezetőedző. Kemény hét és fél hét vár az orosházi női kézilabdacsapatra. Erre nagy szükség is lesz, hiszen az előző években elvégzett munkára alapozva idén komoly célt, a dobogó elérését fogalmazta meg a szakvezetés.

Közel két hónap szünet után naptól barnítottan, mosolygósan és kipihenten jelentkeztek szerdán este az Eötvös csarnokban a női kézilabdázók. Elsőként Dancsó Attila elnök üdvözölte őket, elmondta, hogy eddig beszélhettek régi és új játékosokról, hiszen az alapozás elindulásával már egy csapatot alkotnak.

Szólt arról, hogy változás történt az egészségügyi stábban, ugyanis a csapat orvosa ettől a szezontól kezdve dr. Alzubi Ali, míg a rehabilitációs tréner Kasuba Gabriella lesz. Ezt követően az elnök vázolta a 2023/2024-es szezonra elérendő célokat is.

Fotó: Horváth Bence

– Az a rengeteg munka, amit a klubba fektettünk az elmúlt években mind sportszakmai, mind gazdálkodási szempontból arra a szintre juttatott minket, hogy mára komolyabb célokat is megfogalmazhatunk. Egyeztetve a szakmai vezetéssel, úgy határoztunk, hogy ebben a szezonban szeretnénk a dobogón végezni. Ehhez minden – a szakmai, gazdasági és szervezeti – feltétel adott – hangsúlyozta Dancsó Attila.

Összesen négy játékos – Kostyó Panni, Reszegi Eszter, Petri Ildikó és Horváth Bíborka – leigazolását jelentették be az elmúlt hetekben, a következő napokban még egy új játékos csatlakozik a kerethez.

– Olyan tehetséges fiatalok érkeztek, akik a jól összeszokott, rutinos maghoz csatlakozva képesek hozzásegíteni minket az imént felvázolt célok eléréshez. Komoly előnyünk lehet az ellenfeleinkkel szemben, hogy alig változott a keretünk. Erre a biztos alapra tovább építkezve hasonlóan sikeres szezont zárhatunk, mint a legutóbb – tette hozzá a klubelnök.

Hasonlóan gondolkozik Morva Zoltán vezetőedző is, aki már a második szezonját kezdi az NB I/B-s csapatunk kispadján. A szakember szerint az elmúlt évben elért hatodik hely kiváló eredmény, de idén ezt szeretnék túlszárnyalni.

– A cél nem is lehet más, mint a fejlődés. Ennek érdekében igyekszünk megújulni, bízva abban, hogy a tabellán is előkelőbb pozícióban végezhetünk – fogalmazott a tréner.

Az igazolásokkal kapcsolatban a vezetőedző elmondta, hogy leginkább a belső posztok megerősítésén volt a fő hangsúly az átigazolási időszakban, ugyanis az elmúlt szezon végén megtapasztaltuk, hogy egy-egy sérülés után komoly nehézségeink adódtak. Az edző úgy véli, az érkező fiatal játékosok számára jó ugródeszka lehet az előttünk álló idény.

Az alapozást nem kezdték teljes kerettel, hiszen betegség miatt nem volt jelen Jáhn Krisztina, valamint az U19-es válogatottban szereplő Kostyó Panni sem. A magyar csapat a romániai Európa-bajnokságon július 14-én, a házigazdák ellen az elődöntőben lépnek pályára.

– Hét és fél hetes alapozást terveztem. Most az első hét a ráhangolódásról, felmérésekről szól. A hétvégén pedig egy közös csapatépítő programon veszünk részt. A jövő héten belecsapunk a lecsóba, napi két edzéssel – vázolta a tervet Morva Zoltán.

Az már biztos, hogy az augusztus 20-ai hétvégén megtartjuk a szokásos hazai felkészülési tornát, de ezen kívül is több edzőmérkőzést szerveztek le a szeptember eleji rajtig.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.