- hirdetés -

Zsófi egészségesen látta meg a napvilágot a Dr. László Elek Kórházban. A kislányt legjobban talán hároméves bátyja várja otthon, aki már a cumiját is felajánlotta a huginak.

Az Orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet Szülészet Nőgyógyászati Osztályán 2023. július 5-én, 13 óra 21 perckor született meg az idei esztendő 300. babája. A szentesi Berezvai László és Berezvainé Kozma Alexandra gyermeke, Zsófia 2980 grammal és 47 centiméterrel érkezett a világra – áll az intézmény beszámolójában.

A kislány a család második gyermeke, így a szülőknek már van rutinjuk abban, mire készüljenek. A pici Zsófiról éppen első profi képei készültek a BabyBox Photography jóvoltából, ezt követően ültünk le beszélgetni az édesanyjával.

– A várandósságom alatt sajnos nem volt minden teljesen rendben, így többször feküdtem bent az orosházi kórház nőgyógyászati osztályán. Ennek ellenére mindig jó élményekkel tértem haza, mindenki nagyon kedves és előzékeny volt, az volt a céljuk, hogy minél előbb rendbe jöjjek. Természetesen úton szerettem volna szülni, de végül császármetszés lett, mert kevés volt a magzatvíz és a CTG sem volt mindig tökéletes. Ezért az orvosok arra jutottak, nem várnak tovább, így két héttel a kiírt időpont előtt született meg a kisasszony – eleveníti fel a történteket az édesanya.

Fotó: Dr. László Elek Kórház/Melega Krisztián

A szentesi családnak lesz dolga a nyáron, hiszen az új családtag érkezése mellett éppen költöznek Gádorosra.
– Ami biztos, unatkozni nem fogunk a következő hetekben – mondja nevetve Alexandra, miközben kezében tartja az éppen álomra szenderülő kislányt. – Főleg a bátyja várja már, tűkön ül, mikor láthatja végre a tesóját. A terhességem alatt mindig hozta a cumiját és rátette a köldökömre, hogy tessék Zsófika, cumizzál. Úgy érzem, jó testvérek lesznek – meséli az újdonsült édesanya.

A szokásoknak megfelelően a család 10 ezer forint értékű vásárlási utalványt kapott, aminek felét a Szent Szilvia Alapítvány, másik felét az Orosháza, Könd utca 14. szám alatt található Margaréta Babaáruház tulajdonosa, Nagy Krisztina Margaréta ajánlott fel.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.