- hirdetés -

A Magyar Bajnokság megnyerése után két héttel a masters kézilabdázók ismét magukra öltötték a mezt és a finnországi Klub Európa-bajnokságon képviselték a magyar színeket. A népszerű orosházi kézilabdázó és edző, Pásztor István is tagja volt a csapatnak.

Tamperében, a Masters Világjátékok keretein belül rendezték az Eb-t, ahol emiatt rengeteg sportág, több mint négyezer senior sportolója gyűlt össze.

A múlt hétfőn busszal vágott neki a finnországi kalandnak a magyar 55+ masters csapat és szerdán érkeztek meg Tamperébe. Mint Pásztor Öcsi hazaérkezésük után elmondta, nagyobb élmény volt így utazni, mint repülővel lett volna.

– Ahogy elértünk különböző országok nagyobb városaiba, fővárosaiba, mindenkiből előtörtek az emlékek. Elindult a sztorizás, hisz aktív játékos korában a legtöbbünk megfordult ezeken a helyeken. A sztorik jóvoltából szinte az egész utat végig nevettük és igazából el sem fáradtunk. Litvániában aludtunk egyet, Tallinból pedig komphajóval érkeztünk meg a célba. Csütörtökön kezdődött a verseny. A csoportkörben észt és lengyel ellenfelet juttatott Fortuna. Jól ment a játék a csapatnak támadásban és védekezésben egyaránt. Megnyertük a csoportot és a másik csoport másodikjával lejátszott meccset is. Szerencsésen elkerültük a régóta mumusnak számító ukránokat, az Odesa csapatát és sikerült egészen a döntőig menetelni – kezdi a történetet Pásztor István.

Pásztor István nem öregszik (Fotó: Somogyi Martin)

Szombaton, a döntőben az észt Viirsi csapata várt a Budapest Old Boysra. Az az észt alakulat, amelyet egyszer már, a csoportmérkőzések során sikerült két góllal legyőzniük. Sajnos a döntőben nem ismétlődött meg ez a forgatókönyv.

– Kicsit úgy érzem, elszámítottuk magunkat. Rosszul kezdtük a döntőt. Az elején nem működött jól a védekezésünk, könnyű gólokat kaptunk, ráadásul a balszerencse is sújtott bennünket rendesen. Piros lappal kiállították a jobb átlövőnket, egy olyan szabálytalanság után, ami a mi megítélésünk szerint inkább csak két perc lett volna és térdszalag szakadást szenvedett az irányítónk. Így persze nem is tudtuk az a szintű játékot hozni, ami elég lehetett volna a gyenge kezdés utáni felzárkózáshoz és a győzelem megszerzéséhez. Ennek ellenére azt gondolom, hogy jól szerepeltünk és meg van a következő cél is a csapat számára: újabb egy évet kell keményen dolgozni, hogy jövőre ne álljunk meg a küszöbön, hanem nyerjük meg a klub Eb-t – folytatja Öcsi.

Pásztor István (56) védekezés közben a finnországi tornán (Fotó: Majercsik Zoltán)

A verseny végén az ezüstérmeket a sokszoros világcsúcstartó, olimpiai- és világbajnok atlétától, Szergej Bubkától vehették át a magyarok.

Az EHF szeptemberben dönt a következő klub Európa-bajnokság helyszínéről. A jövő évvel kapcsolatban azt is megtudhattuk Pásztor Istvántól, hogy várhatóan „régóta fiatal” csapatuk jövőre erősödik. Beleöregszik néhány játékos a magyar mezőnyből ebbe a korosztályba.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.