- hirdetés -

Ingyenes lakossági LED-csere program indul Orosházán – a regisztráció már elkezdődött, augusztus 15-ig nyújthatják be igényeiket a lakosok. 

Orosháza Város Önkormányzata örömmel csatlakozott a CYEB Kft. által meghirdetett akcióhoz, aminek keretében térítésmentesen kaphatnak az orosháziak energiatakarékos LED fényforrásokat – jelentette be Dávid Zoltán, Orosháza polgármestere. – Az energiaárak emelkedése miatt fontos, hogy támogassuk az orosházi lakosságot rezsiköltségeik csökkentésében. Ezért vállaltuk az izzók Orosházára szállítását, a program helyi szervezését és a novemberben történő kiosztást is. Fontos kiemelni, hogy az energiahatékonyabb világítótestek használata a háztartások kiadásainak csökkentése mellett a környezetvédelem miatt is fontos lépés – húzta alá a városvezető.

Regisztrálni a https://www.ledcsere.hu/ oldalon a Jelentkezés gombra kattintva lehet mindazoknak, akiknek a nevén van a villanyszámla (albérlő akkor, ha a tulajdonos nevében regisztrál és átvételkor bemutatja a meghatalmazást, társasházak esetében a közös képviselő pályázhat LED-cserére a társasház közös területeire vonatkozóan, ha van almérő, és az a tulajdonos nevén van, akkor ő is tud regisztrálni). Kétféle foglalathoz lehet izzót igényelni: az E 27 típusú foglalathoz a régi 100, 75, 60 és 40W teljesítménynek, az E 14-es foglalathoz a régi 60 és 40W teljesítménynek megfelelő LED-eket. A jelentkezéshez mindössze néhány adat kitöltésére és okmányok (személyigazolvány, lakcímkártya, villanyszámla) feltöltésére lesz szükség, átvevőhelyként pedig Orosházát kell megjelölni. Igényelhet LED-es fényforrásokat az is, akinek nincs internethozzáférése/e-mail címe, hiszen egy e-mail címről többen is regisztrálhatnak, tehát a hozzátartozók, barátok is be tudják nyújtani a szükséges dokumentumokat. Ha erre sincs mód, akkor a polgármesteri hivatal kollégái segítenek a regisztrálásban.

– Kérem, hogy éljenek a lehetőséggel, hiszen a hagyományos izzó energiahatékonyabbra cserélésével kevesebb lesz a villanyszámla és csökken a környezeti terhelés is – hangsúlyozta Dávid Zoltán.

A LED-izzókat november hónapban vehetik majd át az orosháziak az önkormányzat által jelölt helyszínen és időintervallumban. 

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.