- hirdetés -

Szolnokon rendezték a hét végén a Shihan Furkó Kálmán Emléktornát, mely egyben világkupa verseny is volt az utánpótlás korú karatésok számára.

Három földrészről, húsz ország, 460 fiatal karate versenyzője adott randevút egymásnak szombaton, a Tisza partján. A 38. Szolnok Kupán, mely világkupa verseny, természetesen az Orosházi Kyokushin Karate Szabadidő Kör (OKKSZK) versenyzői is tatamira léptek.

A világkupa verseny után újra edzésben az OKKSZK fiataljai, shihan Zsiga Zsolt irányításával (Fotó: Horváth Bence)

Shihan Zsiga Zsolt tanítványai mindkét versenyágban, küzdelemben és formagyakorlatban (kata) harcba szálltak a világkupa érmekért, nem is eredménytelenül. A tíz orosházi karatéka kilenc (!) éremmel tért haza. Mint mesterük, Zsiga Zsolt elmondta, nagyon kemény felkészülési időszak áll a gyerekek mögött, ami hetente tíz edzést jelent, négy hónapon keresztül. Meg is lett az eredmény. Két arany, három ezüst, négy bronz. Mutatjuk:

Az orosházi küldöttség aranyérmeit Fábián Tamás és Györki Zsolt szerezte. Előbbi formagyakorlatban, utóbbi küzdelemben nem talált legyőzőre. Ezüstérmeseink: Fábián Lara (kata), Orbán Félix és Fahur Levente, mindketten küzdelemben értrék el sikerüket. Az orosházára érkező négy világkupa bronzot Alzubi Alhassan küzdelemben, Pintér Bálint formagyakorlatban, Boros Ádám és Szokolai Ádám küzdelemben szállította. Felkészítőik, shihan Zsiga Zsolt, sensei Zsiga Zsolt, és Orbán Tibor voltak.

Egy szépen kivitelezett fejrúgás Fábián Lara módra (Fotó: Somogyi Martin)

A világkupa verseny után az egyesület vezetője, shihan Zsiga Zsolt elégedetten nyilatkozott:

– A kilenc éremmel alapvetően elégedett vagyok, bár az eloszlás lehetne más. Őszintén szólva több aranyat és ezüstöt vártam előzetesen a gyerekektől, de így is szép ez az eredmény egy ilyen rendkívül erős mezőnyben. Január óta készülünk erre a világkupára, edzőtáborokkal, felhozó versenyekkel. A tanítványok szépen dolgoztak, és ez a munka biztosan ki fog jönni a következő versenyeken – értékelt a mester.

A csapat tagjait a szombati verseny után ezen a héten már újra edzésben találtuk. Mint elmondták, a shihannal egyenként értékelték a világkupa szereplést, most pedig készülnek tovább, hogy a következő versenyeken még fényesebb legyen az érem.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.