- hirdetés -

A kora délutáni órákban érkezett meg a vihar Orosházára.

Mintha dézsából öntötték volna – az elmúlt napok esőzései után ismét megérkezett Orosházára és környékére az ítéletidő a kora délutáni órákban.

A Békés Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megkeresésünkre elmondta, hogy már több bejelentés is érkezett hozzájuk, a szám pedig várhatóan tovább nő majd. A város főterét is teljesen elöntötte a víz, igaz ott két órával később a visszatérő napsütés és magas páratartalom miatt szinte teljesen felszáradt.

A Móra Ferenc utcában a tűzoltóknak a vizet kellett eltávolítaniuk, míg 7 esetben favágási, gallyazási munkálatokat végeztek, az előzetes információk szerint többek között a Lehel utcában, a Csorvási úton és a Berzsenyi utcában is, egy esetben pedig a villanyvezetékre is rádőlt a fa.

Cikkünket hamarosan frissítjük, képekkel és videóval kiegészítve.

Frissítés! A Békés Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság elmondta, hogy nagyjából 20 körül jár Orosházán a riasztások, bejelentések száma. Az azóta eltelt időszakban még egy helyen végeztek vízelvezetési munkálatokat a tűzoltók és több helyen vágtak fát, gallyakat. Személyi sérülésről nem érkezett információ.

A vármegyében a késő délutáni órákban most a Gyuláról érkező riasztások száma nőtt meg jobban.

Videón a vihar által okozott károk és a tűzoltók által végzett munkálatok:

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.