- hirdetés -

A tanév ugyan véget ért, de a robotikát tanuló diákok nem pihentek a Kossuth iskolában. A World Robot Olympiad idei nemzeti döntőjén vettek részt.

– A robotika kiválóan alkalmas felületet ad a 21. századi készségek elsajátítására. A robotikai kihívások megoldása elősegíti a fiatalok innovatív gondolkodását és fejleszti a problémamegoldó képességüket. A robotika több iskolai tantárgyat is felölel, így a diákoknak egyszerre kell tanulniuk és fejleszteniük magukat a természettudományok, technológia, tervezés, matematika és programozás területén. A robotok építésének egyik legnagyobb előnye, hogy a diákok közben jól szórakoznak is. Együtt dolgoznak és együtt fedezik fel a saját megoldásaikat az adódó problémákra – olvasható a leírás a World Robot Olympiad honlapján, a Robomission kategóriával kapcsolatban.

Ebben a kategóriában mérettette meg magát az elmúlt napokban a GYSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégium három tanulója, Bozó Balázs, Kelemen Ádám és Csáki László, felkészítő tanáruk, Mészáros Melinda vezetésével.

A World Robot Olympiad 2023 nemzeti döntőjén 133 csapat indult, összesen pedig mintegy 340 fő vett részt. Az orosházi csapat név szerint a Senior RoboMission kategóriában indult el és szerezte meg a 11. helyet. Bozó Balázs és Kelemen Ádám emellett néhány nappal ezelőtt önkormányzati elismerést is átvehettek a tanévzáró ünnepség keretében kiváló tanulmányi eredményükért.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.