- hirdetés -

Egyre népszerűbb a kézilabda Orosházán, legalábbis ezt mutatja, hogy idén az Orosházi Női Kézilabda Club a hagyományos táborát már három turnusba szervezi meg. Az első etap június 26-án kezdődött, Herjeczki-Antal Jenifer és Morva-Dancsó Dalma ezúttal is színes programokkal készült a gyerekeknek.

A szokottól eltérően a kis kézilabdázóknak ezúttal nem kell megküzdeni a rekkenő hőséggel, pedig az elmúlt években már szinte állandósult, hogy a tábor hete egybeesett az év legmelegebb időszakával is. Az Orosházi Női Kézilabda Club eseménye komoly népszerűségre tett szert az évek alatt. A tábor mára eljutott odáig, hogy nem kettő, hanem három turnust is megszerveznek.

– Jelenleg 36 fiatallal foglalkozunk ebben az egy hétben. Fiúk, lányok vegyesen érkeztek hozzánk. A következő egyhetes alkalomra július közepén kerül sor, az komoly kihívás lesz, hiszen közel ötvenen jelentkeztek, míg az utolsó turnus augusztusban lesz – sorolta Herjeczki-Antal Jenifer, az egyik táboroztató edző.

A táborozók közül a legfiatalabb ovis korú, míg a legidősebb 12 éves. Elmondták, az sem számít, hogy nem kézilabdázott még soha a gyermek, hiszen a játékos, labdás edzések mellett számos kézműves foglalkozással és szabadidős programmal készültek – mint például vízibombacsata, számháború vagy kincskeresés – a fiataloknak.

– A táborunk lehetőséget nyújt azoknak, akik szeretnék kipróbálni magukat a sportágban. Reméljük közülük sokaknak megtetszik majd a kézilabda és esetleg a jövőben csatlakoznak az egyesületünkhöz – fogalmazott a tapasztalt utánpótlás edző.

Az edzők amellett, hogy a gyerekeknek maradandó élményeket igyekeznek szerezni a szülőknek is kedvezni akartak, hiszen ebben az időszakban sokszor gondot okoz a gyerekek elhelyezése.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.