- hirdetés -

Ahogy az országban több helyen, Orosházán is problémát jelentenek a kerékpártolvajok. A rendőrség épp ezért már több éve ajánlja a lakosoknak a BikeSafe rendszerét, amely a lopások megelőzéséhez és felderítéséhez is segítséget nyújt. A regisztrációban pedig a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság is segítséget nyújt. Július 6-án mindenkit várnak a piacon, aki szeretné kerékpárját biztonságban tudni.

Évek óta jól működő rendszer a BikeSafe, amely segít a kerékpárok nyilvántartásában. Szombati Andrea, a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője elmondta, megfelelő védelmi eszközök és módszerek alkalmazásával a lopások egy része megelőzhető. Ilyen a BikeSafe rendszere is, amelyben minden adatot rögzíthetünk a biciklinkről és még annak fotóját is feltölthetjük.

A Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya az orosházi kerékpártulajdonosoknak is szeretne segítséget nyújtani, ezért július 6-án, délelőtt 8 és 11 óra között minden olyan érdeklődőt várnak, aki szeretné regisztrálni biciklijét a BikeSafe rendszerébe. Aki úgy gondolja, hogy önállóan is el tudja végezni ezt, a bikesafe.hu oldalon egyszerűen megteheti.

A rendőrség arra kéri az embereket, hogy a kerékpárlopások megelőzése érdekében fogadják meg tanácsaikat. Mivel a tolvajoknak elég néhány másodperc, így amikor az utcán, lépcsőházban, tárolóban, vagy udvaron őrizetlenül hagyják a biciklijüket, mindig zárjuk le azt. Rövid időre se hagyjuk őrizetlenül a kerékpárt.

Kiemelt képünk illusztráció.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.