- hirdetés -

Újabb változást jelentettek be a SZÉP-kártyákkal kapcsolatban. Az évi 450 ezer forintos kereten felül legfeljebb további 200 ezer forintos támogatást adhatnak dolgozóiknak béren kívüli juttatásként a munkáltatók.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) számolt be a hírről, miszerint 2023. augusztus 1. és december 31. között további támogatást adhatnak a munkáltatók a dolgozók számára a 450 ezer forintos kereten felül. Ez azt jelenti, hogy egyszer, és legfeljebb plusz 200 ezer forint értékben kaphatnak béren kívüli juttatást a munkavállalók SZÉP-kártyáikra.

A NAV azt is kiemelte, amennyiben egy munkavállalónak több munkáltatója van az adott időszakban, úgy többször is megkaphatja a 200 ezer forintos összeget. A teljes juttatást az a személy is megkapja, akinek munkaviszonya nem az adóév elején kezdődött, valamint munkaváltás során az új munkáltató is utalhat pluszjuttatást az új dolgozó SZÉP-kártyájára.

A munkáltató a 200 ezer forint támogatást több részletben is utalhatja a munkavállaló SZÉP-kártyájára – írja a nav.gov.hu. A SZÉP-kártyán levő teljes összeg 2023. augusztus 1. és 2023. december 31. között hideg élelmiszer vásárlására is felhasználható.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.