- hirdetés -

Rengeteg díj és elismerés talált gazdára az Eötvös József Katolikus Általános Iskola évzáróján. A diákok már izgatottan várták ezt a napot, hisz ezzel számukra is hivatalosan kezdetét vette a vakáció. A kitűnő tanulók és jó sportolók mellett idén is kiosztották a tanulói és tanári Eötvös-díjakat, amely idén meglepetéssel is szolgált.

Csaknem 350 diák, tanáraik és szüleik érkeztek június 23-án az Eötvös iskola sportcsarnokába, hogy hivatalosan is lezárják a 2022/2023-as tanévet. Korcsok Marianna igazgatónő elmondta, az idei évben 44 tanuló lett kitűnő, az iskola tantárgyi átlaga pedig 4,26 lett.

– Kevés olyan jeles nap van egy iskola életében, amelyet azonos lelkesedéssel várnak tanárok, és diákok. A tanévzáró ünnepség biztos, hogy ezek közé tartozik. Különös élmény tanévet zárni, hiszen alig aludtunk néhányat a szeptemberi első csengőszó óta – kezdte ünnepi beszédét az igazgatónő. – A tantestület szeretné megőrizni a ránk annyira jellemző otthonosságot, családias légkört. Valamennyien arra törekszünk, hogy munkájukra, életükre igényes, felnőttként jól boldoguló, kiegyensúlyozott személyiségeket neveljünk. A nyári szünetben persze vigyázzatok magatokra. Pihenjetek sokat és keressetek kalandokat, és végül a várva-várt mondat: A 2022/2023-mas tanévet bezárom – mondta, majd kellemes szünetet kívánt mindenkinek.

Az ünnepi beszéd után a szülői elismerések átadásával folytatódott az évzáró, melyet idén is két végzős tanuló édesanyjának ítéltek meg, akik a nyolc év alatt végig önzetlenül segítették az iskola munkáját. Az ünnepségen egymást követték a díjak átadása. Az Eötvös József Alapítvány elismerését azok a tanulók kapják, akik kiemelkedően teljesítettek egy-egy tantárgyból. Ebben az évben a számítástechnikában ás a matematikában jeleskedő diákok kapták meg az oklevelet és az ezzel járó elismerést.

Díjat kaptak azok a tanulók is, akik a hittudomány világában értek el kimagasló eredményeket. A kitüntetést Iványi László esperesplébános adta át a diákoknak, majd közösen búcsúztatták el Aleksza János diakónust, aki más városban folytatja munkásságát.

A diákok sorából kiemelték Csáki Ákost, aki betegsége után szeptembertől ismét jelenléti oktatásban tanulhat majd az iskolában. Kiemelkedő szorgalmáért és kitartásáért oklevélben és tárgyjutalomban részesült, melyet osztályfőnöke adott át neki. A fiút végül óriási tapssal köszöntötték az iskolatársai, tanárai és a szülők egyaránt. Ezután a kiváló sportoló címek, majd jó tanuló és jó sportoló oklevelek átadása következett. Azok a tanulók pedig, akik példamutató magatartással és kiváló tanulmányi átlaggal vitték végig a tanévet nevelőtestületi dicséretben részesültek.

A polgármesteri elismeréseket idén Gyapjasné Béres Enikő képviselő adta át Korcsok Marianna igazgatónővel. Az oklevelet négy végzős tanuló érdemelte ki, Keresztes Kornél, Csesznok Dominik, Baranyai Bence és Szabó Virág Lili. Idén is kiosztották a tanulói és tanári Eötvös-díjakat is. A diákok esetében rendhagyó módon ebben a tanévben két tanuló érdemelte ki az elismerést.

Keresztes Kornél 8.a osztályos tanuló a nyolc év alatt végig kitűnő volt, emellett két évben az év tanulója címet is elnyerte. Társaival és tanáraival mindig tisztelettudó volt, iskoláját több versenyen is méltón képviselte. Tanulmányai mellett kiemelkedő közösségi munkát végzett mint a diákönkormányzat elnöke. Számos innovatív ötlettel fordult tanáraihoz, melyek közül többet meg is valósítottak. Tanulmányait a Táncsics Mihály Gimnázium emelt matematika szakán fogja folytatni.

A másik Eötvös-díjas tanuló Baranyai Bence lett a 8.b osztályból. Nyolc éven át kitűnő tanuló, példamutató magatartásával és szorgalmával példaként szolgálhat társainak. Történelem, német és matematika versenyeken is képviselte az iskolát, emellett a sportban is jeleskedik. Az egyházi eseményeken is szívesen vesz részt, ministrált. Tanulmányait Szegeden a Piarista Gimnázium angol szakán folytatja majd.

A tanári Eötvös-díjat idén Szőke Sitkei Katalinnak ítélte meg a nevelőtestület. A tanárnő már 2011 óta tanít az intézményben és gyorsan a gyerekek kedvencévé vált. Folyamatos kapcsolatot ápol az egyházzal, az ünnepi programok szervezésében is részt vesz. A tehetséggondozást egyik fő feladatának tekinti, két iskolai alapítvány munkájában is rendszeresen részt vállal.

Az évzáró ünnepség végén nyugdíjba vonuló tanáraiktól búcsúztak. Az iskola igazgatóhelyettese Blahóné Gali Erzsébet 41 év után hagyja ott az intézményt, mellette Kenéz Olga és Verba Attiláné tanárnők kaptak egy-egy csokor virágot az éveken át tartó lelkiismeretes munkájukért.

Fotók: Horváth Bence

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.