- hirdetés -

Tehetségbarát önkormányzat – kreatív diák címmel hirdetett pályázatot nemrég az OrosCafe Kft. és az Orosházi Oktatási Kerekasztal. A cél az volt, hogy elismerjék a legsokoldalúbb, legtehetségesebb tanulókat, akik június 8-án a Petőfi Művelődési Központ Szokolay-termében vehették át a Kreatív Diák Díjaikat. Most külön-külön is bemutatjuk a díjazottakat, ezúttal a Táncsics Mihály Gimnázium tanulóit.

Kulcsár Anna Helga 7/8. osztály

Minden tanévet kitűnő tanulmányi eredménnyel zárt. Szorgalma kiemelkedő, magatartása példamutató, közösségi munkája is dicséretes. Ellátja osztálytitkári teendőit, szívesen segít az iskolai programok szervezésében is. Lelkes résztvevője szavalatokkal, szerepléssel az iskolai ünnepségeknek. Számos versenyen indult már, amelyeken mindig kiváló eredményeket ért el.

A 2022/2023-as tanévben elért eredménye: Osztrák Országismereti Verseny – csapatban 1. helyezés (megyei), „Szép magyar beszéd” verseny – 1. helyezés (kistérségi), „Szép magyar beszéd” verseny kelet-magyarországi döntője – arany fokozatú Kazinczy-jelvény, József Attila Szavalóverseny (Orosháza) – arany fokozatú minősítés (területi), József Attila Szavalóverseny (Mezőhegyes) – 3. helyezés (kistérségi), Svájci Országismereti Verseny – csapatban 5. helyezés (megyei)

Vannai Lívia 7/8. osztály

Minden tanévben kitűnő tanuló volt. Szorgalma, magatartása példamutató, aktív tagja az osztályközösségnek, társai szeretik és tisztelik. Szívesen részt vesz a közösségi programok szervezésében, megvalósításában. Több versenyen is indult, amelyeken kiemelkedő eredményeket ért el, korábban versenyszerűen kézilabdázott.

A 2022/2023-as tanévben elért eredményei: Osztrák Országismereti Verseny – csapatban 1. helyezés (megyei), Svájci-Hét megyei írásbeli német verseny – 1. helyezés, Svájci Országismereti Verseny – csapatban 5. helyezés (megyei), Kistérségi Biológia Verseny – 2. hely (területi), Komplex Természettudományi Verseny – csapatban 1. helyezés (városi)

Major Lénárd Ákos 8/8. osztály

Ötödik osztályos kora óta kitűnő a tanulmányi eredménye. Azt tűzte ki magának célul, hogy idén csak ötösöket fog szerezni. Kitűnő átlaga mellett szorgalma is rendkívüli, számos versenyen méretteti meg magát. Legyen szó egyéni vagy csapatversenyről, írásbeli vagy szóbeli, vagy akár levelezős versenyről. Sokszínű tehetség, magyar- és angol nyelv, matematika és a kémia tantárgyakból is kimagasló eredményeket ér el, megyei és országos szinten is. Angol nyelvből már a felsőfokú nyelvvizsgára készül. Az Orosházi Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola növendéke is, hegedűjátékával állandó fellépője az iskolai és városi rendezvényeknek, mindemellett műsorvezetőként is remekel.

Dobrai Ádám 12/8. osztály

Ötödik osztályos kora óta a gimnázium tanulója. Tanulmányi eredménye végig kiemelkedő volt, különösen tehetséges a természettudományok területén. Elmondása szerint, az iskola sok lehetőséget biztosított neki, főleg a nyelvtanulás területén. Az idei tanévben sikeres felsőfokú nyelvvizsgát tett német nyelvből. Számos tantárgyból vett részt különböző versenyeken, gyakran kiváló eredménnyel. A tanulmányok mellett nagyon fontos szerepet játszik az életében a zene. Már több mint tizenegy éve hegedül, amelynek köszönhetően sok helyi rendezvényen léphetett fel és több versenyre is eljutott. A legjobb eredményét tavaly érte el a Békés vármegyei versenyen, ahol kiemelt első helyezett lett.

Molnár Marcell 12. b osztály

Az iskola matematika-fizika szakos tanulója, végzős diák. Már a kezdetektől érdekelte a matematika, ezért is szeretné a gazdasági egyetemen folytatni a tanulmányait, ahol fontos szerepet fognak játszani a gimnáziumban megszerzett ismeretek. Sok eseményen és versenyen vett részt, ahol megmérethette tudását és új dolgokat tanulhatott. Már több mint tíz éve hegedül, évek óta szereplője az iskolai és városi rendezvényeknek, ünnepségeknek, közösségi munkája kiemelkedő.

Varga Szilárd 12. b osztály

Az iskola matematika tagozatos, végzős diákja. Általános iskola óta érdekli a kémia, ezen a pályán szeretne továbbtanulni, kutatói tevékenységet is ismét szívesen vállalna. Emellett fontos számára a bölcsészet, érdekli a magyar irodalom és a keleti filozófia. Tehetsége országos és nemzetközi kémia versenyeken is megmutatkozott, számtalan dobogós helyezéssel gazdagodott, öregbítve az iskola hírnevét. Az eredményeinek köszönhetően eljutott az ELTE többhetes diákolimpiai felkészítő kurzusára, a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciájára és egy évig bekapcsolódott a Szegedi Tudományegyetemen folyó kutatómunkába is. Szabadidejében zenél, az elmúlt két évben gitározni tanult.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.