- hirdetés -

Életveszélyt okozó testi sértés és kifosztás bűntette miatt emelt vádat a Békés Vármegyei Főügyészség egy 50 éves orosházi férfi ellen, miután az bántalmazta lakótársát, majd pénzét is elvette.

A férfi próbára bocsátás hatálya alatt állt, amikor 2021 nyarán befogadta maga mellé a sértett félt. Mindketten nehéz körülmények között éltek, így rendszeresen előfordultak viták az anyagiak miatt. A két férfi 2022. június 30-án szintén vitatkozni kezdett egymással, amikor a sértett nem akarta átadni a ház tulajdonosának az aznap megkeresett 3000 forintját – írja a Békés Vármegyei Főügyészség. A veszekedés során a férfi végül megfogott egy lapátnyelet, majd legalább két alkalommal fejen ütötte vele a férfit, amelynek következtében a lapátnyél ketté is tört. A ház tulajdonosa kihasználva a sértett eszméletlen állapotát átkutatta annak ruházatát és magához vette a nála talált 1300 forintot. A bántalmazás során a lakótárs életveszélyes koponyacsonttörést és koponyaűri sérüléseket szenvedett.

A Békés Vármegyei Főügyészség a férfival szemben beismerés esetére is halmazati büntetésül végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását és közügyektől eltiltást indítványozott.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.