- hirdetés -

Ártalmas közfogyasztási cikk gondatlan forgalomba hozatalának vétsége miatt emelt vádat az Orosházi Járási Ügyészség egy 47 éves, büntetlen előéletű, tiszaszigeti férfi ellen, aki áramütés-veszélyes akkumulátoros fejlámpákat árult az orosházi piacon.

A piaci árusítással foglalkozó férfi 2022. november 6-án a kisteleki vásárban csereügylet útján hat darab akkumulátoros fejlámpát szerzett meg különböző dokumentumok nélkül.  A férfi ezt követően november 10-én, a reggeli órákban az orosházi piacon eladásra kínálta a fejlámpákat, amikor a fogyasztóvédelmi hatóság munkatársai ellenőrzést hajtottak végre – írja a Békés Vármegyei Főügyészség. Ennek során megállapították, hogy a férfi által forgalomba hozott fejlámpa 2018. óta szerepel az Európai Unió gyorsriasztási rendszerében, tekintettel a termékbiztonsági hiányosságokra.

A férfi nem tudta igazolni a fejlámpák származását, ezért a fogyasztóvédelmi hatóság 50.000 forint fogyasztóvédelmi bírsággal sújtotta, ezen túlmenően elrendelte a termékek forgalomból való kivonását, valamint visszahívását. A férfi az általa forgalmazott fejlámpákat a lakosság széles köre számára kínálta megvételre úgy, hogy a tőle elvárható körültekintést elmulasztva nem győződött meg arról, hogy a lámpák a fogyasztók egészségét, illetve biztonságát nem veszélyeztetik-e.

Kiemelt képünk illusztráció.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.