- hirdetés -

Folyamatosan halad a belvárost érintő, 900 millió forintos közlekedés-fejlesztési pályázat, amely két ütemben valósul meg. Több helyszínen befejeződtek már a munkálatok, a Kórház utcán néhány héten belül negyven darab parkolót vehetnek birtokba az autósok.

A város több pontján megvalósuló beruházás válasz az itt élők régi és jogos igényére – fogalmazott még korábban az ötös körzet képviselője, Gyapjasné Béres Enikő. Az említett pályázatnak köszönhetően négy helyszínen összesen 226 új parkoló épül – a kórház mögött, a Bajnok utcában az újonnan megépült 24 darab várakozót pedig már használatba is vették az autósok.

– Ahogy látható, jelenleg a kivitelező a Kórház utcában dolgozik: a bérház felőli oldalon – a táblák kihelyezésének, burkolati jelek felfestésének kivételével – a vége felé közeledik a munka. A mentőállomás oldalán is elkezdték a kivitelezést, ott azonban még több aprólékos feladat is hátravan, többek között az ivóvíz-vezeték kiváltása. Ez valamivel több időt igényel így arra kérem az itt élőket, illetve az erre közlekedőket, legyenek türelemmel – fogalmazott a körzet önkormányzati képviselője.

Fotó: Horváth Bence

Dávid Zoltán polgármester a helyszínen tájékoztatta az OrosCafét, hogy a Kórház utcában 40 parkolót alakítanak ki összesen, majd a Hajnal utcában 60, a Hajnal közben 47, az Ady utcában pedig 53+2 férőhelyet építenek ki ezzel is enyhítve a parkolási gondokat.

– A több ütemben, összesen kilencszáz millió forintból megvalósuló beruházás egyértelműen az orosháziak javát szolgálja majd. Miután a munka végére értünk szebb és élhetőbb lesz a településünk – tette hozzá a városvezető.

Szintén pályázati forrásból valósul meg több kerékpárútszakasz felújítása, mintegy öt kilométer – van, ami már el is készült –, kerékpáros nyomvonalakat festettek fel és új kerékpárút is épül a következő hónapokban Gyopárosfürdőn, a Szentesi úti körforgalomtól indulva egészen a Gyopárosi úti Alföld Gyöngye Hotelig.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.