- hirdetés -

Az elmúlt hétvégén eldőlt, hogy a Senior Országos Kézilabda Bajnokságon, az 55+ korosztály bajnokcsapata – zsinórban nyolcadszor – ismét a Budapest Old Boys, soraiban az orosházi Pásztor Istvánnal.

Pásztor István, vagy ahogyan Orosházán szinte mindenki ismeri, Pásztor Öcsi 1966-ban született Csengerben. Szülei testnevelő tanárok lévén, már ötévesen megismerkedett a labdával, amit először rúgott és dobott is. Tizenkét évesen döntött a dobás, vagyis a kézilabda mellett és azóta űzi ezt a sportot, a mai napig aktívan.

Az egykori Every Day KSE tagjai: Buday Ferenc edző, Rosta István, Pásztor István és Gúnya Péter

– Középiskolában, majd a nyíregyházi Tanárképző Főiskolán is kézilabdáztam. Amikor az elmúlt évezred végén Orosházára kerültem, egy új korszak kezdődött az életemben. Akkor helyezték itt új alapokra kedvenc sportágamat és kivehettem a részem az Árpási Csaba nevével fémjelzett Every Day munkájából és sikereiből, az NB II-től kezdve, az NB I/B-n keresztül az első osztályú bajnokságig. Szép időszak volt. Később, ahogy telt az idő visszafelé is megjártam a ranglétrát. Az NB II-ben ma is játszom, a Kunszentmárton csapatában. Mikor az életkorom megengedte, 2014-ben csatlakoztam a Budapest Old Boys gárdájához, akikkel három korosztályban is játszottunk az évek során. Még +45-ben kezdtük, majd a +50, most pedig a +55-ben vitézkedünk. A járvány miatti két kimaradt évet leszámítva mindig megszereztük a bajnoki címet – meséli magáról Pásztor Öcsi.

A senior magyar bajnokság mellett főhősünk tagja a magyar senior válogatottnak is, amellyel több Európa -bajnoki ezüst és bronzérem mellett kétszer lett senior Európa-bajnok.

Aki régen néz kézilabdát, ezen a képen is talál néhány ismerős arcot

– Ezek a kontinensviadalok nívósak és a nézők közt rendkívül népszerűek, hisz a régi kedvenceket sokan akarják újra a pályán látni. Hogy csak a saját csapatunkat említsem, itt játszik (játszott), Rosta Miki, Rosta Pilu, Pásztor Pista, a kapus Zsemberi, Horváth Attila és a többi. Mondjuk az se semmi élmény, mikor az ellenfél kapujában Dejan Peric áll – mondja az Eb-győzelmek kapcsán.

Pásztor István nem csak aktívan kézilabdázik (57 évesen ez nem mindennapos teljesítmény), de az NB II, a senior válogatott, a magyar bajnokság mellett tanít a Táncsics gimnáziumban, óraadóként az Eötvösben, és az ONKC egyik edzője, aki szeptembertől a serdülő első osztályú csapatot, és az U8 és U9-es együttest irányítja. A nap neki is csak 24 órából áll, de az mondja, megfelelő időbeosztással mindent meg lehet oldani.

Ma is mindene a labda (Fotó: CSJ)

– Heti háromszor edzek, ebben van erőnlét, labdás edzés és futás. Ezzel eddig sikerült magamat viszonylag jól karbantartani. Próbálom mutatni a fiataloknak, hogy megfelelő, lelkiismeretesen végzett munkával sok minden elérhető. Talán ennek is köszönhető, hogy a fiaim is sportolnak. Amíg egészségügyileg bírom, addig folytatni szeretném – mondja zárásként.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.