- hirdetés -

Egy sok feladattal és nem utolsósorban sikerekkel teli tanévet zárt le június 14-én a Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola a Petőfi Művelődési Központ színháztermében. A rendezvényen az intézmény eredményes és búcsúzó diákjai is felléptek, de díjakat és könyvjutalmat is átvehettek a szép sikereket elérő diákok.

Teljesen megtelt június 14-én a Petőfi Művelődési Központ színházterme diákokkal, szülőkkel és hozzátartozókkal, ekkor tartotta meg a 2022/2023-as tanévének záró ünnepségét a Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola. A vendégek köszöntését követően a nyitó műsorszámot az intézmény két végzős növendéke, Molnár Marcell és Dobrai Ádám adta elő (felkészítőjük Csernainé Erős Ella volt, zongorán Lászlai Krisztina kísérte őket).

– Még kiskoromban, 7 évesen kezdtem el zenélni, annak idején a hangszerválasztón nagyon megfogott a hegedű hangja. Akkor eldöntöttem, hogy ez lesz az én hangszerem is, de az elején még nem gondoltam volna, hogy ez a dolog ilyen sokáig fog húzódni. A tanáraim és a jó társaság, a barátok azonban megszerettették velem ezt a zenét és a közeget, így a mai napig tart az a lelkesedés, ami gyerekként kialakult – mesélte Marcell még az előadás előtt. A közös pillanatokat, az együtt zenélés emelte ki fellépőtársa, Ádám is, aki szintén még gyerekkorában, 11 évvel ezelőtt ismerkedett meg hangszerével.

A két fiatalember után szintén tehetséges végzős növendék következett, Kiss Lilla adta elő Barry Manilow egyik klasszikusát, a Copacabanát fuvolán (felkészítő tanára Kovács Beáta volt, zongorán Tulkánné Fintor Dóra kísérte). Ő a művészeti iskola mellett az Orosházi Fúvószenekarban és az Amigo Band együttesben is zenél. A három zenész növendéket többéves kiváló tanulmányi és közösségi munkájukért polgármesteri elismerésben is részesítették, amit a város alpolgármestere, Oravecz Nóra nyújtott át nekik a színpadon.

Ezzel még nem volt vége a fellépéseknek, az iskola modern tánc tanszakos növendéke, Bencsik Jázmin (Kárai Borbála tanítványa) következett Time nevű koreográfiájával, amivel a Harmadik Nemzetközi Táncminősítő Versenyen arany minősítést ért el kortárs tánc solo kategóriában. Őt Tóth Nikoletta követte, aki nemrég a Színház és Filmművészeti Egyetemre nyert felvételt. Pörneki Anikó tantványa a Funny Girl című musicalből énekelt el egy dalt. A tánc- és énekműsort követően őket is visszavárták a színpadra, ahol a Muzsikáló Gyermekekért Alapítvány tehetségdíját adta át nekik Horváthné Kriczki Zita, az alapítvány kuratóriumi elnöke.

A fellépéseket követően a művészeti iskola igazgatója, Kardosné Bánhidi Éva értékelte az elmúlt tanévet és számolt be annak legfontosabb eseményeiről, pillanatairól. Ilyen volt többek között a tavaly őszi Utcazene sorozat, a Zene Világnapja alkalmából szervezett koncert és kiállítás, a 65. éves évforduló megünneplése, a modern táncosok rendkívüli színpadi előadásai, a karácsonyi koncert, a Tavaszi Művészeti Fesztivál programjai, a Nagy Hangszerválasztó, a Térzene rendezvények és a legutóbbi szombati koncert. Rengeteg versenyen is részt vettek az ifjú zenészek, az elért eredményeket szintén ismertették a rendezvény során.

– Ismét magunk mögött hagyhatunk egy sok feladattal és rendezvénnyel, szép sikerekkel teli tanévet. A korábbiakhoz hasonlóan azt a célt tűztük ki magunk elé, hogy folytassuk a színvonalas oktató és nevelő munkát, ennek keretében művészetet ismerő, szerető és értő gyermekeket neveljünk, a legtehetségesebbeket pedig szakirányú pályára irányítsuk és készítsük fel. Az első félév októberi statisztikája alapján 341 zenész, 131 képzőművész és 140 táncművészeti szakos hallgatónk volt – emelte ki.

A rendezvény az ajándékozásokkal zárult, a szép eredményeket elért diákok könyvjutalmat kaptak egész éves munkájukért.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.