- hirdetés -

Elkészült a fejlesztés, így mostantól kiváló körülmények között árulhatják termékeiket a medgyesbodzási és környékbeli kistermelők. Átadták az új kistermelői piacot.

Erdős Norbert, Dél-Békés országgyűlési képviselője, Varga Gábor, medgyesbodzási polgármester és Magyarné Knapp Diána kormányhivatali osztályvezető jelenlétében tartottak rövid átadó ünnepséget. A TOP-pályázaton megnyert 81 millió forintból elkészült, 180 négyzetméteres épületben árusító asztalok, hűtőpult, raktárhelyiség és akadálymentes vizesblokk található. Erdős Norbert az átadás kapcsán rámutatott, a kistermelői piacok létrejöttének lehetőségét egy régebbi kormányrendelet alapozta meg.

Erdős Norbert beszélt a piac közösségi tér szerepéről is (Fotó: Für Henrik)

– A kistermelői rendelet változása – mely még az én államtitkárságom ideje alatt készült – lehetővé teszi a termelők számára, hogy nagyobb területen, gyakorlatilag országosan értékesíthessék termékeiket. A kistermelői réteg erősödött és az eddig országosan elkészült 325 kistermelői piac is egyik részről nekik szól. A létrejött piacok a vásárlók számára is jelentősek, hisz annál rövidebb ellátási lánc nincs, mint amikor a vásárló közvetlenül a helyi termelőtől szerzi be a frissebb, egészséges és sokszor olcsóbb termékeket. A piac ezek mellett közösségi tér is, ahol az emberek találkoznak, megbeszélhetik a dolgaikat, ezzel is erősítve a helyi közösségi kohéziót – tette hozzá a képviselő.

Varga Gábor, Medgyesbodzás polgármestere is örömmel üdvözölte a rég húzódó projekt befejeződését, a piac épületének elkészültét.

– Nagyon örülök, hogy eljött ez a nap. A helyi termelőknek ez már régi vágya volt, hogy egy ilyen kulturált, a XXI. század követelményeinek megfelelő környezetben árusíthassák termékeiket és ne az út szélén, méltatlan és rendkívül balesetveszélyes körülmények között. Főként a termelők szorgalmazták az épület létrehozását, de vásárlói igények is szép számmal voltak ebben a kérdésben – mondta el a polgármester.

A köszöntők és ünnepi beszédek után Kémenes Csaba plébános áldotta meg az épületet és használóit, majd az ünnepélyes szalag átvágással zárult a rendezvény, mely a polgármester szerin nagy nap a település történetében.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.