- hirdetés -

Újabb részletek derültek ki a tatársánci események kapcsán. A Békés Vármegyei Főügyészség kezdeményezte annak a fiatal férfinek a letartóztatását, aki konyhakéssel nyakon szúrta az apját.

A megalapozott gyanú szerint a 20 éves, büntetlen előéletű, orosházi férfi június 12-én 16 óra körüli időben a közös lakóhelyükön egy 17 cm teljes és 8 cm pengehosszúságú konyhakéssel minden előzmény nélkül nyakon szúrta az apját. A támadás miatt az apa az arcán, az állcsúcs közelében két vágott, illetve a jobb kezén szintén vágott, könnyű sérüléseket szenvedett.

A késelő férfit a rendőrség június 13-án emberölés bűntettének kísérlete miatt gyanúsítottként vonta felelősségre, amely 5-15 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.

A Békés Vármegyei Főügyészség azért kezdeményezte a férfi letartóztatását, mert a bűncselekmény magas büntetési tétele és a feltételes szabadság lehetőségének hiánya miatt fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye. Tartani lehet attól is az eljárás kezdeti szakaszában, hogy a férfi szabadlábon a tanúk befolyásolásával a bizonyítás eredményességét veszélyeztetné. Továbbá fennáll annak is a veszélye, hogy a férfi a megkísérlet bűncselekményt véghezvinné.

A Békéscsabai Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészség indítványával egyetértett és a mai napon elrendelte a férfi letartóztatását.

Az esetről korábban az OrosCafén is beszámoltunk, hogy az intézkedő rendőrök egyike rálőtt az őrjöngőre. Másnap a helyszínen a megkéselt férfi testvére nyilatkozott portálunknak. Nem érti, hogy fajulhattak idáig az események. Az intézkedés közben egy rövid videó is készült, amit a késelő rögzített.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.