- hirdetés -

Egy tatársánci tanyára vonultak ki a rendőrök június 12-én délután, miután egy férfi megszúrta saját édesapját. Az intézkedő rendőrök egyike rálőtt az őrjöngőre. Másnap a helyszínen a megkéselt férfi testvére nyilatkozott az OrosCafénak. Nem érti, hogy fajulhattak idáig az események.

Nyakon szúrta édesapját egy férfi Tatársáncon június 12-én. Az őrjöngőt hiába szólították fel többször a rendőrök, hogy dobja el a kést, ennek még két figyelmeztető lövés után sem tett eleget. Erről egy videófelvétel is készült, amit a késelő maga készített. A videón egy pillanatra a kezében a kés is látszik, illetve hallható, amint a rendőrök felszólítják a férfit, sőt még az egyik figyelmeztető lövés is.

A családi tragédia másnapján mi is a helyszínre látogattunk, ahol a közelben, a főút mellett egy kidöntött kerítést találtunk. Megtudtuk, hogy a helyszínre kiérkező rendőrautók egyike ment neki. Az ingatlan éppen a megsebesített férfi testvérének a tulajdona. Tőle tudtuk meg, hogy maga is a nagy csattanásra lett figyelmes, ekkor derült ki számára, hogy valami történt a pár száz méterrel távolabb található tanyán, ahol öccse, felesége és két gyerekük élnek.

A zaklatott férfi az OrosCafénak elmondta, hogy nagyon megviseli a családot az eset. Nem értik, hogy alakulhatott ki ez a konfliktus, nem ilyennek ismerte meg az unokaöccsét. A családban sem voltak komolyabb viták, átlagos életet éltek. Apa és fia egy munkahelyen is dolgozott.

Úgy tudjuk, hogy a megszúrt édesapát műteni nem kellett, az éjszakát már otthon tölthette. Az arca komolyan megsérült, sebei örökre emlékeztetik majd a mostani tragédiára. Az OrosCafénak nyilatkozó férfi unokaöccse állapotáról sokat nem tudott, abban biztos volt, hogy megműtötték.

A rendőrségtől kapott tájékoztatás szerint a férfit a medencéjénél érte a lövés. A parancsnoki kivizsgálás megállapította, hogy a rendőri intézkedés, a lőfegyverhasználat jogszerű, szakszerű és arányos volt. A történtek ügyében hivatalos személy elleni erőszak gyanúja miatt a Szegedi Regionális Nyomozó Ügyészség folytat eljárást.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.