- hirdetés -

Jótékonysági koncert helyszíne volt június 9-én a katolikus templom. Az Orosházi Rotary Club szervezésében megvalósuló Szívünkből szól a dal nevet viselő eseményen a Bel Canto együttest is vezető Pörneki Anikó által szervezett előadók, valamint a Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola növendékei léptek fel.

– Korábban volt alkalmam énekelni a Rotary Club egyik rendezvényén. Mint a városba visszatérő magán énektanár, említettem a szervezet elnökének, Kormányos Károlynak, hogy a tanítványaimmal szívesen bemutatkoznánk egy templomi koncert keretében is a zenekedvelő orosháziaknak, ők pedig ezt nagy örömmel fogadták. Így jött az ötlet a Szívünkből szól a dal nevet viselő eseményhez – ismertette a részleteket Pörneki Anikó.

Anikó és tanítványai korábban már Köröstarcsán is felléptek a helyi református templom javára. Ott többek között Bíró Sándorral, az ottani kántorral koncerteztek együtt, a közös munkát pedig Orosházán is folytatták. Sándor orgonán kísérte őket, de szintén Köröstarcsáról érkezett a református presbiter, Fehér László, Szegedről pedig Tóth Gyula énekes csatlakozott a fellépőkhöz. Az orosházi énekművész mellett tanítványai közül Budavári Zsófia, Jelinek Olga, Nikodém Noémi, Véró Csenge, Orbánné Benkő Ágnes, Tóth Nikoletta és Valkovszki Noémi adott koncertet.  

– A Rotary Clubra bízzuk, hogy milyen célra fordítják a beérkező adományokat, nekünk az az elsődleges célunk, hogy egy szép koncertet adjunk, valamint mi is segítsük, támogassuk a szervezet munkáját, hiszen az éneklés mellett szívesen állunk a jó ügyek mellé. Nemrég a Bel Canto Egyesülettel folytattuk egy tavaly újra elindított kezdeményezésünket és a Muzsikáló Gyermekekért Alapítványt követően idén a Szikhát Kutyamenhely munkáját támogattuk – tette hozzá.

Elmondta, hogy a nyári szünetet követően szeptemberben a Bel Canto munkája is folytatódik, ő maga pedig egy negyedszázados jubileumi koncertre készül, hiszen 25 évvel ezelőtt diplomázott le és kezdett el dolgozni az ének, a művészet területén.

A rendezvényen először Kormányos Károly üdvözölte az egybegyűlteket és kívánt nekik jó szórakozást. A program különlegességét többek közt az jelentette, hogy a fellépők zenei alappal és orgonakísérettel egyaránt énekeltek. A közönség tetszését is elnyerték a produkciók, nem is maradt el az elismerő taps a számokat követően. Remélik, hogy a jövőben is lesz lehetőség hasonló alkalmakra.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.