- hirdetés -

Jótékonysági gálát rendeztek május 20-án a Kossuth iskola ebédlőjében. A Bel Canto Művészeti Egyesület a tavalyi sikert követően másodszor indította el kezdeményezését, az est bevételéből ezúttal a Szikhát Kutyamenhely munkáját és négylábú lakóit támogatták.

A Bel Canto Dallamok Jótékonysági Gáláját idén másodszor rendezték meg, így a tavaly útjára indított kezdeményezés sikeresen vált hagyománnyá. A helyszín ezúttal a GYSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégium ebédlője volt, a rendezvény célja, a jótékonyság azonban nem változott. Tavaly a Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola Muzsikáló Gyermekekért Alapítványáért énekeltek, idén pedig a Szikhát Kutyamenhelyet támogatták.

– A Bel Canto Művészeti Egyesület működése már több mint 20 évre nyúlik vissza, hiszen 2001-ben hoztuk létre tanítványaimmal és néhány olyan emberrel, akik szeretik a zenét, az éneklést. Ahogy visszakerültem Orosházára az elmúlt évben, elhatároztuk, hogy újraélesztjük ezt a programsorozatot. A kezdeményezés tavaly indult útjára, ez egybeesett az egyesület születésnapjának megünneplésével is – sorolta az egyesület alapítója, Pörneki Anikó.

Az énekművész hozzátette, azért választották a menhelyet, mert ők talán kevesebb platformon keresztül tudják megmutatni magukat, mégis fontos munkát végeznek. Az egyesület tagjai közül pedig mindannyian rajonganak a kutyákért, többen is mentett négylábúak büszke gazdái. Egyik tanítványa, Budavári Zsófia kedvence, a Lili nevű terápiás kutya a közönségnek is bemutatkozott a gála során. Elmondták, ez is egy kiváló példa arra, hogy a mentett kutyák is ugyanolyan értékesek, így nagyon örülnek annak, hogy támogatni tudták az egyesület munkáját, melyről az Orosházi Állat- és Természetvédő Egyesület elnöke, Pukánszki Tamás is beszámolt a gála kezdete előtt.

Az est során egy szép és hosszú műsorral álltak ki az egyesület tagjai, a fiatalabb és tapasztaltabb énekesek egyaránt bemutatkoztak, többféle zenei műfajban is megcsillogtatva tehetségüket. Ahogy fogalmaztak, ők a tombolasorsolás helyett is énekelni fognak egy fontos ügy mellé állva. Hiszen, ahogy az egyesület szlogenje is tartja: Bel Canto: Énekelni jó!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.