- hirdetés -

Óvodából ballagunk, iskolába indulunk. Szólt a felirat az Eötvös József Katolikus Óvoda ballagási ünnepségén. Június 2-án 18 gyermek mondott búcsút az óvónőktől és intézménytől. Az eseményen a fiatalok műsorral is készültek, majd mindenki megkapta a tarisznyát az útravalóval.

Csokrokkal a kezükben érkeztek a szülők és rokonok a Petőfi Művelődési Központba a katolikus óvoda ballagására. A gyerekek lázasan készülődtek az öltözőkben, míg a családtagok elfoglalták a helyüket a közönség soraiban. Szőke-Molnár Csilla óvodavezető elmondta, a ballagók már izgatottan várták ezt a napot.

– Izgulnak a gyerekek, de én is így érzek. Rengeteg készültünk a műsorral, amit most sok szeretettel adunk elő a szülőknek. Lesz német nyelvű előadás, a Gyermekláncfű csoport népi játékokat mutat be, valamint a Silver óvodás tánccsoportunk is készült. Emellett ebben az évben első alkalommal egy újdonság is lesz, a gyerekek a saját gondolataikat osztják meg velünk, arról mit gondolnak az óvodáról, hogy érezték magukat az elmúlt években – mondta az óvodavezető. – Természetesen az iskolát is nagyon várják, hiszen már nagynak gondolják magukat. Szeretnének olvasni és írni, ez az egyik legfontosabb számukra, csábítja őket a betűk birodalma – hangsúlyozta.

Az előadás kezdete előtt Iványi László esperesplébános köszöntötte a vendégeket és a gyerekeket. Beszédében kiemelte, ha most a fiatalokra néz lát orvost, tanárt, kőművest, fodrászt, ápolót, hiszen ők jelentik a jövőt. A szülők ezután meghatódva, mosollyal az arcukon nézték gyermekeik előadását. Az ünnepség végén pedig mindenki megkapta saját tarisznyáját, így hivatalosan is elbúcsúztak az óvodától, hogy szeptembertől már az iskolapadban ülhessenek.

Fotók: Horváth Bence

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.