- hirdetés -

Fokozott figyelmet kér a Magyar Közút Nonprofit Zrt. a munkagépek közelében. Az idén a szokásosnál is nagyobb energiát fektetnek az út menti növényzet kaszálási munkálataira az Építési és Közlekedési Minisztérium támogatásának köszönhetően.

Az elmúlt hetekben 31 ezer kilométernyi közúthálózat mentén végeztek a munkákkal, ami mintegy 145 millió négyzetméternyi felületet érintett. Az újabb körben az árkokon túli területekre fókuszálnak, ezzel nagyobb beláthatóságot biztosítva a közlekedők számára, így kérik, fokozott figyelemmel közelítsék meg és haladjanak el a munkát végző járművek mellett.

Az elmúlt időszak csapadékos és meleg időjárása rendkívüli módon kedvezett az út menti növények növekedésének is, így a társaság 80 mérnöksége, ahol csak lehetett két műszakban vagy túlórákat is bevetve, kora reggeltől késő délutánig végezte a kaszálási munkákat. A legtöbb esetben mozgó terelés mellett zajlanak a munkák, így az autósoknak érdemes kellő körültekintéssel és óvatosan közlekedniük, hogy az esetleges ráfutásos vagy szabálytalan előzési manőverekből történő balesetek elkerülhetőek legyenek. Azért is kérik mindezt a szakemberek, mert az elmúlt hetekben 3 alkalommal is nekiütköztek járművezetők a figyelmeztető jelzést használó munkagépeknek.

Fotó: Magyar Közút Nonprofit Zrt.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.