- hirdetés -

A tinédzser korosztályt érintő kérdésekkel érkeztek tanulók a Petőfi Művelődési Központba június 1-jén. A diák-közmeghallgatáson Olasz Mónika képviselővel és Lajti Tímeával, a művelődési központ ügyvezetőjével beszélgettek a különböző tervekről és ötletekről a fiatalok.

A GySzC Kossuth Lajos Technikumból és a Táncsics Mihály Gimnáziumból is érkeztek tanulók a diák-közmeghallgatásra, ahol véleményüket mondhatják el a várossal, a programokkal kapcsolatban. Ötleteket adhattak, kérdéseket tehettek fel Olasz Mónika képviselőnek, Lajti Tímeának a Petőfi Kulturális Közhasznú Nonprofit Zrt. ügyvezetőjének, valamint Simon Petra ifjúsági referensnek.

– Szerintem ez annyiból jó, hogy meghallgatják a fiatalok véleményét is, ők hogy látják a dolgokat Orosházán. A felnőttek elmondják, azonban minket nem sokszor kérdeznek, így legalább kicsit megnyílhatunk, és reméljük, hogy javulni fognak a dolgok. Most leginkább a szórakozóhelyekről esett szó, különböző rendezvényekről, ezekkel próbálkoznak is. A városban mindig a lehető legtöbbet igyekeznek nyújtani nekünk – mondta Posuch Petra Panna, a Kossuth iskola tanulója.

Lajti Tímea elmondta, ők nem csak a programok tekintetében figyelnek a fiatalokra, szívesen fogadnak diákmunkásokat is, akár az 50 órás közmunkához szükséges aláírást, akár fizetésért. Azonban erről nem sokan hallanak, a kommunikáció a szervező, az iskola és a diákok között valahol megszakad.

– Van egy múltja a diák-közmeghallgatásoknak, ahol a fiatalok elmondhatják mit szeretnének. Ez pont ezért jó, tudjuk, mi az, ami nem jut el hozzájuk. Úgy döntöttünk, hogy rendszeres időközönként megrendezzük, és hívunk vendégeket is. Legutóbb például Benkő Ferenc a Városüzemeltetési Zrt. vezetője volt itt – mondta Olasz Mónika, képviselő.

A fiatalok példákon keresztül mondták el, az utóbbi években milyen programok tetszettek nekik. Ilyen volt például a 2019-es nyár, amikor minden hétvégén valamilyen program volt kicsikre és nagyokra egyaránt. Az egyik kérésnek eleget téve a képviselőnő már fel is vette a kapcsolatot Buzai Csabával, így a jövőben több társasjáték estre számíthatnak a fiatalok.

Fotók: Horváth Bence

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.