- hirdetés -

Ha május vége, akkor Tánckoktél. Idén is bemutatták a Petőfi Művelődési Központban működő és készülő csapatok a tánc sokszínűségét, egész éves munkájuk gyümölcsét a szülők, családtagok, pedagógusok vagy akár csak a táncot kedvelők legnagyobb örömére.

Már több évvel ezelőtt hagyománnyá vált a Petőfi Művelődési Központ életében, hogy a táncteremben gyakorló csoportok évente egyszer bemutatják, hogy a tanév során mit tanultak. A Tánckoktél nevű rendezvénynek minden évben nagy sikere volt és bár előfordult olyan időszak, amikor a koronavírus-járvány miatt nem tudták megrendezni, tavaly egy rendhagyó formával, egy Hamupipőkéről szóló történettel készültek, ahol a csoportok a mese egy-egy szereplőjét jelenítették meg.

– Hat különböző tánccsoport vagy egyesület fog fellépni a mai este folyamán és mi is izgatottan várjuk a kezdést, hiszen ennyien még sosem voltak, több mint 350 gyermek áll színpadra. A fellépők közül a Harangos Néptáncegyütteshez a Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola néptánccsoportja is csatlakozott három évfolyammal – árulta el még a kezdés előtt Mikli Hanna, a művelődési központ kulturális szervezője.

A fellépések és egyben bemutatók sorát az elmúlt időszakban számos fantasztikus eredményt, egyben Orosháza Városért címet elnyerő Orosházi Mazsorett és Táncsport Egyesület kezdte meg. Őket követte a hip-hop vonalat képviselő Candy Dance Crew, majd a Silver Tánciskola mutatkozott be. Szintén a hip-hop kategóriában ér el szép sikereket a ReDance Hip-Hop Crew csapata, ők léptek fel negyedikként, majd a Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola következett három különböző tánccsoportjának előadásával.

A sort a Harangos Néptáncegyüttes zárta, akiknek vezetőjével, Móricz Bencével szintén az előadást megelőzően beszélgettünk.
– 2010-ben kerültem ide, akkor gondoltunk, hogy színpadra vihetnénk valamilyen évzáró műsort, de nem volt akkora létszámú csoportunk, hogy önálló estet tudjunk előadni. Így azt találtuk ki, hogy a művelődési központban működő csoportoknak legyen egy bemutatkozási lehetősége év végén, ezért is fut Tánckoktél néven a program.

A néptánc mellett a hip-hop, a moderntánc, a mazsorett képviselői egyaránt megmutathatják ilyenkor magukat. Minden műhelynek megvan a lehetősége a városi rendezvényeken is bemutatkozni, de ez a program mégiscsak egy olyan formai adottságot, lehetőséget biztosít nekünk, aminek évzáró jellege is van. Egy kiváló lehetőség arra, hogy bemutassuk, mivel készültünk, mit is tanultunk az egész tanév során – mondta.

Az érdeklődés ezúttal is hatalmas volt, hiszen az idei Tánckoktélt teltházzal rendezték meg. Nem is maradt el a taps a csoportok előadásait követően, a táncosok számára tehát beérett az egész éves munka gyümölcse.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.