- hirdetés -

Színvonalas tanulmányi kirándulás várt az Orosházi Vörösmarty Mihály Általános Iskola Rákóczitelepi Tagintézményének alsós diákjaira. A program a Rotary Club Orosháza és a Békéscsabai Tankerületi Központ támogatásával valósult meg.

A Békéscsabai Esély Pedagógiai Központ EGYMI Szakiskolájának tankertjébe látogattak el a Rákóczitelepi iskola alsós diákjai május 30-án. A tanulmányi kiránduláson a tapasztalatszerzést és az aktivitást részesítették előnyben, mondhatni egy rendhagyó környezetismeret órát tartottak a gyerekeknek. Megismerkedtek a komposztálással, összehasonlították saját iskolakertjük növényeit az ott található kert állományával, felismerték és megnevezték a már ismert virágokat, zöldségeket, fűszereket.

A környezetismeret óra után a Széchenyi liget játszóterén folytatódott a nap, ahol remekül szórakoztak az iskola tanulói. A kirándulás azonban itt nem ért véget az alsósoknak, Békéscsaba után Gyulára is ellátogattak, ahol megnézték a várat. Az iskola Madárbarát mivoltát erősítve egy solymász bemutatót is megtekinthettek, majd a nagyobbak történelmi tudásukat bővítették a tárlatvezetés során elhangzott információkkal. Eközben az első és második osztályosok a mesékből ismert hercegek és hercegnők mindennapi életével ismerkedtek. Az iskola tagintézményvezetője Kiss Gabriella kiemelte, a megszerzett tudást a gyerekek be tudják majd építeni a tanítási órák anyagába.

Fotók: Rákóczitelepi iskola Facebook oldala

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.