- hirdetés -

Kézilabdával telt az idei pünkösdi hosszú hétvége is. Idén tizedik alkalommal rendezték az ország legnagyobb lány utánpótlás tornájának küzdelmeit.

Az OrosCup az országban is meghatározó szerepet tölt be a lány kézilabda utánpótlás tornák sorában. Rendre népes mezőny gyűlik össze ez alól a mostani sem volt kivétel. A tizedik alkalommal megrendezett tornára, összesen 30 klub 58 csapata nevezett a hét korosztályban, ami azt jelenti, hogy mintegy nyolcszáz fiatal sportoló lépett pályára a három nap alatt.

– Orosházára szívesen járnak a csapatok, idén is csupa pozitív megerősítést kaptunk a torna színvonalával, rendezésével kapcsolatban. Talán ennek köszönhető, hogy évről évre az ország legnagyobb lány utánpótlás tornáját tudjuk megszervezni – fogalmazott Nagy Ferenc, az OrosCup versenyigazgatója.

Az U8-as korosztálytól egészen az U14-es korosztályig versengtek egymással a csapatok. Öt helyszínen folytak a küzdelmek, a mérkőzések legtöbb esetben igazi rangadó hangulatban teltek akár egy felnőtt bajnoki találkozó. Köszönhetően főleg a csapatokat elkísérő szülőknek.

– Ami minket illet, összesen tíz csapatot neveztünk a tornára. A legfőbb cél most is az volt, hogy az év végén a nyári szünidő előtt érezzék jól magukat hazai környezetben és kézilabdázzanak egy jót. Ezt a részét maximálisan teljesítettük idén is. A nagyobbak, az U13-as és U14-es korosztályban is a torna felsőházban küzdöttek – tette hozzá Nagy Ferenc.

Az eredményeket – az MKSZ szabályainak megfelelően – csak az U12-es korosztálytól kezdve számoltak. Itt nem csak a végső sorrend dőlt el, hanem a legjobb kapusokat, legjobb játékosokat is választottak, ahogy a gólkirálynők is külön trófeát vehettek át a klubelnök Dancsó Attilától.

A torna eredményhirdetése előtt még a harmadosztályú serdülő együttes is felsorakozott a lelátók előtt, ugyanis második helyen zárta a bajnoki küzdelmeket. Az ezért járó ezüstérmeket itt vették át a fiatalok.

Az OrosCupon a hazai csapatok közül a legjobban az U14-es korosztály szerepelt, Sárosi Gergő együttese a bronzérmet szerezte meg. Az U13-as együttes az ötödik helyen zárta a tornát. Az U14-es korcsoport legjobb játékosa a csapatunkból került ki Janó Janka személyében.

Eredmények:

U12

  1. PC Trade Szegedi NKE
  2. XVI. Ker. KMSE
  3. Hódmezővásárhelyi LKC
  4. Kozármisleny SE
  5. IN-ÖR KC
  6. DSI Debrecen
  7. Kézilabda Szeged SE
  8. Budafoki KSE
  9. Szigetszentmiklós NKSE

Legjobb kapus: Vadkerti Vanda (PC Trade Szegedi NKE)

Legjobb játékos: Keskeny Réka (XVI. Ker. KMSE)

Gólkirálynő: Csala Jázmin (Hódmezővásárhelyi LKC)

U13

  1. PC Trade Szegedi NKE
  2. Kecskeméti Sportiskola
  3. DSI Debrecen
  4. Kozármisleny SE – Fehér
  5. Oxxo Energy Orosházi NKC
  6. Gyöngyösi KK
  7. Szigetszentmiklós NKSE
  8. Budafoki KSE
  9. Kozármisleny SE – Kék

Legjobb kapus: Weszelovszky Kíra (PC Trade Szegedi NKE)

Legjobb játékos: Füzesi Anna (Kecskeméti Sportiskola)

Gólkirálynő: Fazekas Luca (Kozármisleny SE)

U14

  1. PC Trade Szegedi NKE
  2. XVI. Ker. KMSE
  3. Oxxo Energy Orosházi NKC
  4. Csenger VKC
  5. Szigetszentmiklós NKSE
  6. Szent István SE
  7. Tisza Volán SC
  8. Kézilabda Szeged SE
  9. Sümeg VSE

Legjobb kapus: Keskeny Flóra (XVI. Ker. KMSE)

Legjobb játékos: Janó Janka (Oxxo Energy Orosházi NKC)

Gólkirálynő: Oros Andra (Csenger VKC)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.