- hirdetés -

Két barátjuk, Ifj. Pintér Tibor és Pintér Zoltán emlékére ragadtak ütőt az orosházi teniszközösség tagjai. A hagyományosan pünkösdhétfőn tartott eseményre összesen 8 páros nevezett, de a versenyzőkön kívül is sokan kivették a részüket a családias összejövetel megszervezésében és lebonyolításában.

Az elmúlt évek hagyományát folytatva idén is méltóképpen, egy emlékverseny keretében tisztelegtek fiatalon elhunyt társaik előtt az orosházi teniszezők. Ifj. Pintér Tibor és Pintér Zoltán emlékére a korábbi években emléktáblát is avattak, a játék mellett pedig ilyenkor mindig leülnek, beszélgetnek egy kicsit, felidézik a régi közös emlékeket.

– Jó barátaink és egyben lelkes teniszezők is voltak mindketten. Nekik és édesapjuknak, Pintér Tibornak is nagy szerepe volt abban, hogy itt a Tó utcai teniszpályán ilyen sokan megismerkedhettek a sportággal. A rendezvény idén is páros versenyként zajlik, összesen 8 páros nevezett, így két négyes csoportot alakítottunk ki.

A játékon kívül természetesen szeretnénk felidézni a régi emlékeket, valamint jól érezni magunkat, így mind a győztes, mind a vesztes mérkőzést vívókra egy-egy adag halászlé vár. Az egyik barátomtól sikerült beszereznünk mintegy 20 kilónyi halat, az elkészítésében pedig egyik ifjú teniszezőnk családtagjai segítenek, így mindenki kiveszi a részét ebből a családias összejövetelből. Mondhatjuk úgy is: Ilyen, amikor a teniszt szerető közösség összefog – mesélte a rendezvény szervezője, Varga Szabolcs.

A barátságos jellegű megmérettetésnek nem volt életkori megkötése, így fiatalok és idősek, kezdő vagy már tapasztalt játékosok egyaránt teniszütőt ragadhattak. Gyakran Orosházán kívülről is érkeznek ilyenkor sportbarátok, ez pedig idén sem volt másként, hiszen Tótkomlósról, de még Egerből is csatlakoztak a kezdeményezéshez.

Az első helyet Baudermann Attila és Farkas Martin párosa szerezte meg, a dobogó második fokára Fejes Ádám és Szilasi Dávid állhatott fel, míg a harmadik helyen Szula Attila és Csomor Tamás végzett.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.