- hirdetés -

Az Orosházi Kyokushin Karate Szabadidő Kör (OKKSZK) versenyzői és edzői szeme előtt az év egyik fő versenye, a júliusi világkupa viadal lebeg. Az első félév minden versenye, az erre a megmérettetésre való, lehető legjobb felkészülést szolgálja.

Az elmúlt hét végén Pécelen rendeztek országos bajnoki versenyt az utánpótlás korú karatékák számára. A mintegy ötven klub kétszázötven versenyzőjét felsorakoztató viadalon az orosházi klub négy versenyzőt indított, ezúttal formagyakorlat kategóriában nem, csak küzdelemben. Az OKKSZK-nál folyó szakmai munka minőségét mutatja, hogy shihan Zsiga Zsolt tanítványai egytől egyig éremmel tértek haza a versenyről. A hazaérkezés után, a mester elégedetten nyilatkozott a tanítványokról:

– Ez a péceli országos verseny is a július elsejei világkupára történő felkészülést szolgálta számunkra, csakúgy, mint a hamarosan következő Szlovákia Open. A gyerekek kivétel nélkül jól küzdöttek. Nagyon örülök Boros Ádám eredményének, mely azt mutatja, hogy nagyon jó úton halad. Nála az elmúlt másfél évben el-elmaradtak az eredmények, most viszont nagyon jól harcolt, megmutatva, hogy aki az ő súlyában és korcsoportjában versenyez, annak komolyan kell vele számolni. Kimagaslót nyújtott még Szokolai Bence, aki korábban, mostani, döntőbeli riválisától többször vereséget szenvedett. Bence az utóbbi időben már második alkalommal döntőzött a súlycsoport eddigi legjobbjával, a ceglédi Bogdán Vencellel úgy, hogy csak hosszabbítás után, bírói döntéssel kapott ki. Ő lehet az az orosházi versenyző, aki a világkupán megfoszthatja címétől a ceglédi fiút. A másik két versenyző érmének is nagyon örülök, ők azt hozták, amit elvártam tőlük – foglalta össze az egyesület vezetője, shihan Zsiga Zsolt.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.