- hirdetés -

Idén is komoly volt az érdeklődés az orosházi tűzoltók iránt, már délelőtt is sokan éltek azzal a lehetőséggel, amit a tűzoltóság a gyereknapok alkalmával biztosít.

A kora délelőtti órákban érkeztek meg az első érdeklődők, többen most először, de visszatérő családok is benéztek az orosházi tűzoltókhoz. Tavaly rekordszámmal látogatták meg a nemrégiben kívül-belül megújult laktanyát, idén tíz óráig ötven főt regisztráltak.

– Mindig nagy az érdeklődés, a tavalyi év még ezek közül is kimagaslott. A gyerekek nagyon szeretik a nagy piros tűzoltóautókat és a sisakokat, de a felnőtt látogatók a különböző eszközökről érdeklődnek. Jó kérdéseket szoktunk kapni, sokszor az is előfordul, hogy a gyerekek kijavítják a szülőket, ha egy-egy szerszámot, eszközt nem jól mondanak – avatott be Németh László parancsnokhelyettes

Amikor ott jártunk, a gyerekek egymást váltották a különböző szerek volánjai mögött, egy rövid időre mindenki tűzoltóvá vált, amikor felvették a sisakot. A szülőkből – különösen az apukákból – is előhozta a gyereket, amikor a különböző felszereléseket fogták a kezükbe.

Aki kedvet kapott a nagy piros tűzoltóautókhoz, délután négy óráig még várják az érdeklődőket a Kossuth téri laktanyában.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.