- hirdetés -

Átáll nyári üzemmódra a főtér, már javában zajlik a felkészülés. Bőven volt feladata az Orosházi Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt. munkatársainak. A pünkösdi hétvégén már a csobogók mellett kapcsolódhatnak ki az orosháziak.

Ahogy az lenni szokott a hét elején elkezdődtek a munkálatok a főtéren. Az elemek letisztítása és a környezet rendezése mellett, alaposan átmossák a négy darab 870 négyzetméter vízfelületű medencéket, de ilyenkor kerül sor a különböző karbantartási munkálatokra is. A szakemberek elvégzik például annak a négy darab szivattyúnak a szükséges javításait, amelyek a víz mozgatásáért felelnek.

Fotó: Horváth Bence

– Idén sok munkát adtak a 128 darab vízköpőhöz tartozó világítótestek cseréi. Összesen 700 darab lámpa van, ebből körülbelül 300 új darabot kell beszerelni. Ennek az oka egyrészt az elhasználódás, másrészt a rongálás – nyilatkozta a vezérigazgató.

Benkő Ferenc elmondta azt is, hogy általában május elsején üzemelik be a főteret, idén a megnövekedett energiaárak miatt döntöttek úgy, hogy később, a pünkösdi hétvégén indítják el a csobogókat. Tavaly közel nyolc és fél millió forintba került a tér áramköltsége, ami háromszoros összeget jelent a korábbi évekhez viszonyítva.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.