- hirdetés -

Május 18-án a kedvezőtlen időjárás miatt ezúttal a Platán Idősek Otthonában tartották meg a Vadvirág Esély Klub hagyományos családi napját, ahol felléptek többek között a katolikus óvoda, a művészeti iskola, a Táncsics gimnázium és természetesen a klub fiataljainak csoportjai.

Minden évben nagyon várják a Vadvirág Esély Klub fiataljai a májusi időszakot, hiszen ekkor szokták megrendezni hagyományos családi napjukat, amit még az alapításkor, 21 évvel ezelőtt indítottak útjára. Az esős időjárás ezúttal kicsit átírta a forgatókönyvet, a klub udvara helyett május 18-án a Platán Idősek Otthonában rendezték meg a programot.

Ez a nap a fiatalokról és a családtagjaikról szól, ahogy a rendezvény bevezetéseként is elmondták, a cél nem változott: a különböző generációk együtt töltsenek el egy vidám, kötetlen napot, melyhez igyekeznek színes, változatos programokat biztosítani. Elsőként Dávid Zoltán, Orosháza polgármestere köszöntötte a családi nap résztvevőit.

– Egy csodálatos egyesületet köszönthetünk a mai napon, akik a város életében, mindennapjaiban is tevékeny szerepet vállalnak, sok eseményen láthatunk színvonalas fellépéseket a részükről, melyre példaértékű lelkesedéssel készülnek. A mai nap értetek, rólatok szól – hangsúlyozta beszédében, egyben támogatásáról is biztosítva az intézményt.

Ezt követően Bogárné Kiss Ildikó, az Egységes Szociális Központ igazgatója folytatta a köszöntők sorát. Elmondta, hogy ez a program rendkívül sokat jelent, hiszen olyan értékeket képvisel, melyek elsősorban a család fontosságára és összetartásukra fókuszál. Örömét fejezte ki, hogy ilyen sokan megtisztelték a rendezvényt, hangsúlyozva jelentőségét, különlegességét.

– A Vadvirág Esély Klub sikeres intézmény, hiszen a gondozási és fejlesztési feladatok minden esetben a szakmai előírások szerint történnek, a munkatársak remek, sokszínű programokat szerveznek és a fiatalok ismertek a városban. Ezáltal elősegíthetjük, hogy az előítéletek csökkenjenek az irányukba, elősegíthetjük, hogy személyüket elfogadják és nem utolsósorban ahhoz is hozzájárulnak, hogy a fiatalok aktív és sikeres életet élhessenek minden kötöttség nélkül – emelte ki.

A fellépések sorát az Eötvös József Katolikus Óvoda gyermekei nyitották, majd a Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola moderntáncos növendékei, Kárai Borbála tanítványai mutatkoztak be. Produkciójuk nagy sikert aratott, színpadra vitték többek közt az István a királyból vagy a Rómeó és Júliából feldolgozott koreográfiáikat is, de a mostanában reneszánszát élő Korda György-slágert, a Repteret is előadták.

A Táncsics Mihály Gimnázium diákjai is felléptek, csakúgy mint a klub fiataljai, akik többek között egy bábos produkciót is előadtak a délelőtt folyamán, melyre nagy szeretettel és odafigyeléssel készültek.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.